Holland America opent Caraïben 2022-2023

Holland America Line vaart tijdens het winterseizoen 2022-2023 met zeven schepen, waaronder de twee nieuwste Pinnacle Class-eenheden, vanuit Fort Lauderdale naar de Caraïben. De eilandhoppende schepen van de rederij bieden tussen oktober 2022 tot april 2023 vijf routes naar de oostelijke, westelijke en zuidelijke regio’s aan die tot 14 dagen duren, inclusief afvaarten die een dag spenderen aan de ontdekking van het Panamakanaal. Gasten kunnen een Caraïbische cruise boeken aan boord van Eurodam, Nieuw Amsterdam, Nieuw Statendam, Rotterdam, Volendam, Zuiderdam en één vakantiecruise op Zaandam. Alle Caraïbische cruises zijn inclusief een bezoek aan Half Moon Cay.

Het seizoen valt samen met het 25-jarig bestaan van het particuliere eiland van de maatschappij in de Bahama’s. Diverse Amerikaanse reismagazines hebben Half Moon Cay herhaaldelijk uitgeroepen tot het beste privé-eiland in de branche. “Het wordt consequent door gasten van Holland America Line gerangschikt als de hoogst gewaardeerde Caraïbische haven. Het schilderachtige eiland is uitgegroeid tot een paradijs voor cruisegasten en beschikt over het mooiste strand van het Caraïbisch gebied, een natuurlijke lagune van 700 hectare, villa’s met 2 verdiepingen en privécabana’s, heerlijke eetgelegenheden zoals Lobster Shack, een waterpark voor kinderen en een verscheidenheid aan excursies aan wal voor natuurliefhebbers, avonturiers en ontdekkingsreizigers,” benadrukt de maatschappij.

Op elke cruise brengt het EXC-programma de lokale tradities, culinaire smaken en culturele ervaringen van de Caraïben tot leven. Explorations Central staat voor een aanbod dat de passagiers dieper meeneemt in de beleving van de bestemming op het vlak van cultuur, kennis en gastronomie. Gasten kunnen een kijkje nemen in het leven onder water of  het verhaal van de rum leren kennen tijdens een boeiende EXC Talk. Foodies kunnen ontdekken hoe ze de perfecte balans vinden tussen rook en kruiden voor authentieke geroosterde kip tijdens een Port to Table-kookdemonstratie met lokale gerechten of deelnemen aan een exclusieve excursie aan wal met een culinair thema, in samenwerking met het tijdschrift FOOD & WINE, waarin de eetcultuur van de regio wordt getoond vanuit een lokaal perspectief.

Tijdens een vakantiecruise in december 2022 kunnen HAL-gasten verder deelnemen aan een lichtjesceremonie met kerstbomen, genieten van traditionele maaltijden met alles erop en eraan en van een speciale Royal Dutch High Tea met fantasievolle kerstkoekjes en gebak. Het internationale bemanningskoor van het schip voert een magische show op en kerstliederen en meezingers zijn overal op het schip te horen. Er is een aanbod voor alle leeftijden, maar kinderen kunnen genieten van een bezoek van de kerstman en knutselactiviteiten binnen het vakantiethema. De afvaarten op oudejaarsavond vormen de ideale setting om een nieuw jaar in te luiden, met een feestelijk bal en champagne, gevolgd door een dag college football bowl-games.

© foto Holland America Line

Klik hier voor meer nieuws