Regent Seven Seas en Oceania hervatten in nazomer

Regent Seven Seas Cruises keert begin september terug naar het cruisen met Seven Seas Splendor die haar eerste afvaart maakt vanuit het Verenigd Koninkrijk. De reis markeert zowel de terugkeer van de cruisemaatschappij als het inaugurele seizoen van Seven Seas Splendor, waarbij het schip na de doop in februari 2020 slechts twee cruises met gasten heeft kunnen voltooien. Met een gefaseerde terugkeer naar de vaart voor de rest van de vloot, kunnen reizigers binnenkort weer genieten van de Regent-ervaring met de geruststelling die wordt geleverd door het veelzijdige SailSAFE™ gezondheids- en veiligheidsprogramma.

De eerste cruise in het inaugurele seizoen van Seven Seas Splendor staat gepland op 11 september 2021 en wordt een elfnachtenreis, retour vanuit Southampton met een bezoek aan Schotland, Noord-Ierland en Ierland. Na de eerste reis zal het schip de Middellandse Zee verkennen voordat het de Atlantische Oceaan oversteekt om te cruisen in het Caraïbisch gebied. Hoewel veel van de reizen al zijn uitverkocht, zijn er nog mogelijkheden om later in het Europese seizoen en begin 2022 in het Caraibisch gebied te cruisen met Seven Seas Splendor .

Om een soepele en veilige hervatting van de operaties te garanderen, zal de terugkeer van de rest van de Regent-vloot op een later moment worden aangekondigd, waarbij de reisopschortingen nu zijn verlengd tot 30 september 2021 voor Seven Seas Explorer, Seven Seas Mariner, Seven Seas Navigator en Seven Seas Voyager.

Ook zusterrederij Oceania Cruises kondigt haar terugkeer aan. De Marina wordt het eerste schip van de boetiekrederij dat opnieuw gasten zal ontvangen. De eerste cruise op 29 augustus wordt een reis van tien nachten tussen Kopenhagen en Stockholm. Het schip zal vervolgens enkele cruises in Scandinavië en West-Europa verzorgen zoals voorzien in haar oorspronkelijke vaarschema.

“Het hele Oceania Cruises-team is verheugd zijn focus te verleggen naar het veilig opnieuw opstarten van de activiteiten en uiteindelijk onze gasten te verwelkomen om de wereld opnieuw te verkennen”, aldus Bob Binder, President en Chief Executive Officer van Oceania Cruises. Gefaseerde hervattingsdata voor de rest van de vloot van Oceanië zullen in de nabije toekomst worden aangekondigd. Routes worden geëvalueerd op basis van de beschikbaarheid van havens en indien nodig aangepast dichter bij de afvaartdata. Oceania onderneemt een gefaseerde herstart met zijn wetenschappelijk onderbouwde SailSAFE-plan dat zowel de gasten en de bemanning aan boord als de gemeenschappen die de schepen bezoeken, beschermt.

© foto Regent Seven Seas Cruises

Klik hier voor meer nieuws