NCL onthult details Norwegian Prima

Norwegian Cruise Line heeft de verkoop geopend van de Norwegian Prima. Het eerste schip van de Prima Class met een dubbele bezetting van 3.215 gasten begint in de zomer van 2022 te cruisen. De bouw  van de vaartuigen gebeurt bij Fincantieri in Italië op basis van een concept, ontwikkeld door de werf, dat eerder al aan de basis lag van de Seaside-klasse van MSC en de schepen van Virgin Voyages. Harry Sommer, CEO van Norwegian Cruise Line: “We hebben doelgericht geïnnoveerd en hebben Norwegian Prima gecreëerd om de grenzen van het conventionele cruisen te verleggen. We bieden meer open ruimtes, bijzondere kunst en design en een service van wereldklasse die onze gasten in het middelpunt van de belangstelling plaatst.”

Norwegian Prima zal volgens de rederij de hoogste personeelsbezetting en ruimteverhouding bieden van alle nieuwe cruiseschepen in deze categorie. “De Prima-klasse biedt de grootste variëteit aan suites die beschikbaar zijn op zee met 13 verschillende types, de grootste drie-slaapkamer suites van alle nieuwe cruiseschepen en de grootste binnen-, zeezicht- en balkonstaterooms ooit, inclusief de grootste badkamers en douches voor standaard stateroom categorieën. Norwegian Prima zal ook de meeste buitendekruimte bieden van alle nieuwe cruiseschepen, waaronder meer zwembadruimte dan welk ander schip in de vloot van NCL, meerdere infinity pools en uitgestrekte buitenwandelpaden waar gasten kunnen genieten van de zee, de zeebries en een verscheidenheid aan bijzondere ervaringen.”

The Haven by Norwegian

Om gasten te voorzien van een ongeëvenaarde vakantiebeleving in luxecruisen, is ‘The Haven by Norwegian’ op Norwegian Prima geperfectioneerd om het meest exclusieve en gecentraliseerde suitecomplex van de vloot aan te bieden. Voor de eerste keer heeft NCL alle 107 Haven-suites verplaatst naar het achterschip in de buurt van liften die exclusief gereserveerd zijn voor Haven-gasten. The Haven Courtyard op Norwegian Prima is omgetoverd tot het uitgestrekte Haven Sundeck, met een infinity pool en een buitenspa met een sauna met glazen wanden en een koude kamer.

NCL heeft haar baanbrekende ‘The Waterfront’ opnieuw ontworpen door de ruimte te verdubbelen en een grotere variëteit aan ervaringen en eetgelegenheden toe te voegen dan ooit tevoren met de introductie van Ocean Boulevard en de allereerste openlucht markthal van het merk. De ‘Indulge Food Hall’ moet de zintuiglijke ervaring van de gasten naar een nieuw niveau tillen en biedt bezoekers, verdeeld over elf locaties, diverse menu-opties evenals een mix van binnen- en buitenzitplaatsen.

Gemaakt als een bestemming op zich en om de dagelijkse gastervaringen te bevorderen op Ocean Boulevard, onthult NCL extra primeurs, waaronder ‘The Concourse’. Deze buitensculptuurtuin omvat zeven kunstwerken, met een waarde van meer dan 2 miljoen USD. Die bieden verbluffende effecten die veranderen als de zon ondergaat, waardoor ze perfect zijn voor foto’s en social media-berichten. Gasten kunnen ook ontspannen op de Infinity Beach met twee infinity pools. La Terraza, een openlucht lounge, is een aangename plek om te genieten van een prachtig uitzicht op zee.

Na de inaugurele events biedt Norwegian Prima van 17 augustus tot 13 september 2022 een reeks achtdaagse cruises aan vanuit Amsterdam en Kopenhagen naar Noord-Europa, de Noorse fjorden en de Baltische regio’s. Op 23 september vertrekt Norwegian Prima vanuit Southampton naar New York, gevolgd door een reeks presentaties in Noord-Amerika en de Caraïben. Van 11 december 2022 tot 19 maart 2023 krijgt Norwegian Prima Port Canaveral (Orlando) als thuishaven voor 15 rondreizen in de Westelijke Caraïben. Na een miniseizoen in Bermuda keert het schip in mei 2023 terug naar Noord-Europa voor het zomerseizoen.

© renderings NCL

Klik hier voor meer nieuws