Hapag-Lloyd neemt Hanseatic spirit in ontvangst

De Vard-werf in Noorwegen, een dochteronderneming van de Italiaanse Fincantieri Group, heeft de Hanseatic spirit opgeleverd. Daarmee voltooit de scheepsbouwer de serie van drie schepen voor de nieuwe Hapag-Lloyd Cruises-expeditieklasse. Net als haar zusterschepen Hanseatic nature en Hanseatic inpiration biedt het vaartuig plaats aan 230 gasten. Op reizen in Antarctica en rond Spitsbergen kunnen 199 gasten meevaren. Net als haar zusterschepen gebeurde de ruwbouw bij Vard Tulcea in Roemenië. Het schip werd eind vorig jaar naar Noorwegen gesleept voor de verdere afwerking, testen en oplevering. De ingebruikneming van het expeditieschip is gepland voor eind augustus. De Hanseatic spirit en Hanseatic nature zijn eentalig Duitse schepen. De cruises aan boord van de Hanseatic inspiration zijn tweetalig (Engels en Duits)

Julian Pfitzner, CEO van Hapag-Lloyd Cruises: “We zijn er trots op de Hanseatic spirit als jongste lid van de vloot te verwelkomen. Ik ben erg blij dat we er samen met de Vard-werf in zijn geslaagd deze constructie in een uitdagende tijd af te ronden en dat we nu kunnen bogen op een state-of-the-art expeditievloot met drie kleine en wendbare expeditieschepen op vijfsterrenniveau. Mijn respect en dank gaat uit naar alle betrokkenen.”

Op haar maidentrip vaart de Hanseatic spirit vanuit Hamburg naar Helgoland, Göteborg en Rügen. Daarna volgen twee korte trips naar de Friese eilanden en de zuidelijke Oostzee. Half september begint de Hanseatic spirit aan haar eerste echte expeditie naar de Botnische Golf. In het najaar verkent het schip Zweeds en Fins Lapland. Twee nieuw gepubliceerde herfstreizen in oktober brengen het expeditieschip naar Frankrijk, België en Friesland, gevolgd door een reis naar Polen en Zweden.

In afspraak met de Duitse overheid kunnen op dit openblik alleen Duitsers, Zwitsers en Oostenrijkers meevaren met de schepen van Hapag-Lloyd Cruises. Vanaf oktober stelt de rederij haar afvaarten opnieuw open voor gasten uit andere landen, waaronder België. 

© foto Hapag-Lloyd Cruises

Klik hier voor meer nieuws