Silversea bouwt Silver Wind om tot ijsversterkt expeditieschip

De Remontowa-werf in het Poolse Gdansk is gestart met het ombouwen van de Silver Wind van Silversea tot expeditieschip. Het herontwerp omvat een ijsversterkte romp voor cruisen in poolwateren en ultramoderne technologie-upgrades. Silver Wind wordt eveneens uitgerust met nieuwe geavanceerde afvalwaterzuiveringsinstallaties, nieuwe verwerkingsfaciliteiten voor voedselafval en brandstofbesparende ketels. Na de uitgebreide renovatie van het schip in 2018 waarbij de meeste openbare ruimtes werden verbeterd, zal een scala aan opfrissingen en een renovatie van de suites het comfort van de gasten nog verrijken.

CEO Roberto Martinoli: “Wij bouwen onze geliefde Silver Wind om tot een van de meest luxueuze expeditieschepen op zee om ons aanbod aan koudwatercruises verder uit te breiden en te diversifiëren. Met de steun van de Royal Caribbean Group investeren we aanzienlijk in onze ultraluxe vloot om te voldoen aan de snelgroeiende vraag van gasten naar reisopties naar adembenemende, afgelegen bestemmingen als Antarctica en we hebben nog meer opwindende verbeteringen in het verschiet.”

Silver Wind wordt het vierde expeditieschip van de rederij. Haar inaugurale cruise start op 20 november aanstaande. Op deze eerste reis van 22 dagen zullen de gasten op 4 december de zonsverduistering op het witte continent van nabij beleven. Met tot 28 expeditie-experts wil Silversea de 274 gasten een gepersonaliseerde expeditiebeleving aanbieden. 

© foto Silversea Cruises

Klik hier voor meer nieuws