Holland America Line neemt Rotterdam in ontvangst

Tijdens een plechtigheid op de Fincantieri-werf in Marghera nabij Venetië nam Holland America Line de Rotterdam in ontvangst. Het vaartuig werd daarmee officieel het elfde schip van de vloot. Gus Antorcha, president van Holland America Line. “Rotterdam ziet er prachtig uit en zal zeker zijn iconische naam waarmaken als het nieuwe vlaggenschip van onze vloot. Hiermee zetten we een traditie van uitmuntendheid voort waar onze gasten al bijna 150 jaar van houden. We kunnen niet wachten om later dit najaar gasten aan boord te verwelkomen.”

Holland America Line schrapt namelijk alle geplande zomercruises vanuit Nederland. De eerste afvaart van de Rotterdam met gasten is de trans-Atlantische oversteek op 20 oktober vanuit Amsterdam naar Fort Lauderdale in Florida. Hier zal het schip zijn eerste seizoen in het Caribisch gebied beginnen. Na haar winter in de Caraïben keert de Rotterdam volgend voorjaar terug naar Europa en vaart vanaf mei vanuit Amsterdam naar Noorwegen, IJsland en de Baltische staten.

Rotterdam is het derde schip in de Pinnacle klasse en het zevende schip dat deze naam draagt in de vloot van Holland America Line. Het cruiseschip kan 2.668 gasten vervoeren en beschikt over zeer succesvolle voorzieningen en noviteiten die je ook terugvindt op de zusterschepen Koningsdam en Nieuw Statendam.  Rotterdam toont op het hele schip typische Holland America Line-kenmerken die ervoor zorgen dat gasten steeds terugkeren.

Naast het hoofdrestaurant kunnen gasten genieten van specialiteitenrestaurants als Rudi’s Sel de Mer, een Franse zeevruchtenbrasserie; Tamarind, een restaurant dat de tradities van Zuidoost-Azië, China en Japan verkent; Nami Sushi met heerlijke sushi en Aziatische spirits; Pinnacle Grill, stijlvol en intiem met uitzonderlijke gerechten; Canaletto met Italiaans gerechten in familiestijl en Club Orange exclusief voor gasten van het Club Orange-programma.

Rotterdam biedt ook heel wat livemuziek. In de Rolling Stone Rock Room klinken iedere avond klassieke rockhits. Lincoln Center Stage biedt ontspannende kamermuziek aan. Bij Billboard Onboard vermaken muzikanten de gasten live met bekende nummers uit de hitlijsten. De populaire B.B. King’s Blues Club brengt blues en soul. Met de 270 graden LED-schermen op de World Stage dompelt Rotterdam de gasten onder in panoramische beelden en geluidseffecten met verbluffende optredens. Het schip beschikt over een brede waaier aan hutten en suites, inclusief gezins- en éénpersoonshutten. 

© foto Holland America Line

Klik hier voor meer nieuws