Bahama’s laten alleen nog gevaccineerde cruisepassagiers toe

De regering in de Bahama’s laat vanaf 3 september alleen nog cruiseschepen toe waarop alle passagiers boven de 12 jaar gevaccineerd zijn. De noodwet loopt voorlopig tot november en geldt eveneens voor de particuliere eilanden van de rederijen. Enkele weken geleden beslisten ook de Amerikaanse Maagdeneilanden al dat enkel cruisepassagiers die volledig zijn gevaccineerd nog welkom zijn op Saint Thomas, Saint Croix en Saint John.

Als gevolg op die beslissing hebben Royal Caribbean International en MSC Cruises hun politiek aangepast. De rederijen bezoeken vanuit Florida namelijk hun eilandbestemmingen Perfect Day at CocoCay en Ocean Cay MSC Marine Reserve. Vanaf september kunnen alleen nog passagiers boven de 12 jaar inschepen die een bewijs van volledige vaccinatie voorleggen. Op dit ogenblik raden beide rederijen vaccinaties sterk aan, maar is er geen verplichting. Bij NCL en Holland America Line geldt wel een totale vaccinatieplicht.

In de praktijk was aan boord van de schepen van Royal Caribbean International in juli circa 92 procent van de gasten ingeënt. De ongevaccineerden waren vooral kinderen onder de 16 jaar. Die grens moet in september dus omlaag. Bij MSC Cruises geldt op dit ogenblik zowel in Noord-Amerika als in Europa geen vaccinatieplicht. Zij moet haar politiek in Noord-Amerika volledig aanpassen.

De beslissingen van de eilanden in het Caraïbisch gebied bewijzen nogmaals hoe absurd de wet in Florida is. De gouverneur van de Sunshine State verbiedt cruiserederijen bij hun gasten te informeren naar hun vaccinaties. De rederijen van hun kant moeten een vaccinatiebewijs eisen om naar de Bahama’s en de Maagdeneilanden te kunnen varen. In principe overtreden ze daarmee de wet in Florida. 

© foto MSC Cruises

Klik hier voor meer nieuws