Fincantieri snijdt staal voor eerste LNG-schip Princess Cruises

De Fincantieri-werf in Monfalcone is gestart met het staalsnijden voor de schepen van de Sphere Class voor Princess Cruises. Na de Royal Class lanceert de rederij vanaf 2023 haar eerste schepen aangedreven door vloeibaar aardgas. De eenheden van de Sphere Class worden met hun 175.000 brutoton de grootste cruiseschepen ooit gebouwd in Italië. Ze zullen plaats bieden aan 4.300 passagiers. Dat zijn er circa 600 meer dan de huidige Royal Class.

Fincantieri bouwde zes schepen van de Royal Class. De reeks werd in 2013 gelanceerd met de Royal Princess. De laatste in de serie wordt de Discovery Princess die in het voorjaar van 2022 de Princess-vloot vervoegt. In 2018 kondigde Princess Cruises de volgende scheepsklasse aan en plaatste op de Italiaanse werf een order voor de bouw van twee LNG-cruiseschepen, op te leveren in 2023 en 2025. Vloeibaar aardgas wordt vandaag beschouwd als de meest milieuvriendelijke fossiele brandstof voor schepen.

Tekeningen van de vaartuigen geeft de rederij nog niet vrij. Volgens Jan Swartz, President van Princess Cruises, zal het revolutionaire platform innovatieve ontwerp- en vrijetijdservaringen introduceren die worden aangedreven door de toekomstige vakantie- en levensstijltrends. Tegelijk zal de Sphere Class een verdere ontwikkeling zijn van de succesvolle Princess Cruises-beleving die de maatschappij vandaag voorstelt.

Klik hier voor meer nieuws