Oceania Cruises publiceert openingsseizoen Vista

Vista, het nieuwe vlaggenschip van Oceania Cruises komt op 14 april 2023 in de vaart. Dit heeft de rederij aangekondigd op een webcast. Tijdens haar eerste seizoen zal het boetiekschip 15 nieuwe vaarschema’s van 10 tot 24 dagen aanbieden met overnachtingen in steden als Lissabon, Venetië, Istanbul, Jeruzalem (Haifa), Montréal en New York.

Het schip begint haar inaugurale seizoen op 14 april 2023 met een cruise van Civitavecchia (Rome) naar Barcelona. Aansluitend verzorgt Vista vier afvaarten van 10 tot 14 dagen in de westelijke Middellandse Zee. Op deze routes zal het vaartuig Italië, Spanje, Frankrijk, Portugal en eveneens Marokko en de Canarische Eilanden bezoeken. In mei herpositioneert Oceania haar nieuwste aanwinst in de oostelijke Middellandse Zee voor een reeks van zes reizen van 10 tot 14 dagen. Op het programma staan de Adriatische Zee, de Griekse eilanden, Turkije en Israël.

Vista zal tijdens haar eerste seizoen ook Noord-Europa bezoeken. In augustus stelt het schip het beste van de Britse eilanden voor tijdens drie opeenvolgende vaarschema’s van 12 tot 18 dagen. Vanuit Groot-Brittannië steekt het schip vervolgens de Atlantische Oceaan over naar New York. In het najaar van 2023 biedt Vista een 11-daagse cruise in Canada/New England aan en volgt daarna tijdens een reis van 15 dagen de Amerikaanse oostkust. Ze sluit haar openingsseizoen af met twee doortochten van het Panamakanaal. Op deze cruises van 16 dagen vaart Vista tussen Miami en Los Angeles en terug. Al deze cruises zijn te reserveren vanaf 15 september aanstaande.

Op de vaarschema’s biedt Oceania Cruises een mix van grote havens en boetiekbestemmingen aan. Aandacht voor de bestemmingen is daarbij een van de sleutelwoorden met meer tijd ter plaatse, laatavondvertrekken en overnachtingen in de havens. Oceania berekende dat het schip op deze vaarschema’s gemiddeld 145 uur in de havens blijft. Bij andere premiumschepen schommelt dit cijfer rond de 79 uur.

Vista zal plaats bieden aan 1.200 passagiers. Dat zijn er evenveel als op de Marina en Riviera. De schepen zijn wel iets groter, zodat de gasten over nog meer ruimte en voorzieningen beschikken. Dit laat de rederij toe haar troeven als toonaangevende culinaire cruisemaatschappij extra uit te spelen met maar liefst twaalf culinaire locaties, waarvan vier nieuwe restaurants. Op het vlak van de accommodatie wil het vlaggenschip een nieuwe standaard zetten met een residentiële woonstijl. Voor de topsuites werkt Oceania hiervoor samen met Ralph Lauren.

Ontdek meer beelden van het schip op https://parezcruisecommunications.com/2021/05/31/oceania-vista/

© rendering Oceania Cruises

Klik hier voor meer nieuws