Silversea bevestigt Antarctica-seizoen met drie schepen

Silversea vaart tijdens de winter 2021-2022 met drie schepen in Antarctica. De luxe- en expeditierederij bereikte hierover een akkoord met de Chileense autoriteiten. Silver Cloud en Silver Wind zullen cruises aanbieden vanuit Punta Arenas. Silver Explorer behoudt haar eerder geplande schema en vaart vanaf november vanuit Puerto Williams. Conrad Combrink, SVP Excursions, Turnaround Operations & Destination Management: “Chili is een fantastische toegangspoort met een stabiele infrastructuur en uitstekende diensten. Vanaf hier kunnen onze gasten de unieke allure van de Final Continent in luxueus comfort ontdekken. Met vier schepen die al in andere regio’s van de wereld varen, hebben we onze toewijding getoond om onze gasten op de veiligst mogelijke manier onvergetelijke reiservaringen te bezorgen.”

Gasten voor de Silver Cloud en Silver Wind genieten van het meest inclusieve Antarctica-pakket met vluchten naar Santiago, Chili waar ze na een hotelovernachting de volgende dag naar Punta Arenas doorvliegen om aan boord van het schip te gaan. Gasten die inschepen op de Silver Explorer doen dat in Puerto Williams, behalve degenen die profiteren van Silversea’s Antarctica Bridge, de eerste ultraluxe vliegcruisedienst naar Antarctica, waarbij reizigers rechtstreeks van Punta Arenas naar King George Island op Antarctica vliegen.

 Silversea’s uitgebreide Antarctica cruise-collectie omvat een reeks van voornamelijk 10-daagse verkenningen van het Antarctisch schiereiland en de Zuidelijke Shetlandeilanden, evenals kortere afvaarten van slechts 5, 6 of 9 dagen als onderdeel van het Antarctica Bridge fly-cruise-programma. Langere reizen omvatten het Antarctisch schiereiland, South Shetland Islands, Falkland Islands, Elephant Island en South Georgia. Twee ‘Deep Antarctica’-routes zullen 20 dagen besteden aan het volgen van een pad voorbij de zuidpoolcirkel, in een poging een breedtegraad van 69 graden zuiderbreedte te bereiken. Bovendien bieden twee unieke afvaarten de opvarenden de kans om getuige te zijn van de zonsverduistering op 4 december 2021 vanaf Antarctica, de enige plek op aarde waar deze in totaliteit kan worden bekeken.

Elk schip met butlerservice heeft een team van expeditie-experts aan boord die de excursies aan wal voor gasten leiden. Deze gepassioneerde en deskundige professionals bieden informatieve lezingen, discussies, dagevaluaties, begeleide verkenningen met Zodiacs en kajaks, hikes en natuurwandelingen die allemaal in de prijs zijn inbegrepen. 

© foto’s Silversea

Klik hier voor meer nieuws