Volledige HAL-vloot vanaf het voorjaar 2022 weer in de vaart

De volledige vloot van Holland America Line vaart vanaf volgend voorjaar terug uit. De rederij deelt mee dat de Noordam op 14 maart 2022 begint te cruisen in Japan. Oosterdam verwelkomt vanaf 1 mei terug gasten in de Middellandse Zee. Westerdam vaart vanaf 8 mei in Alaska.

Eerder kondigde de rederij al aan dat de Eurodam, Koningsdam, nieuw Amsterdam, Nieuw Statendam, Zuiderdam en de vorige maand opgeleverde Rotterdam ofwel opnieuw varen of voor het einde van het jaar terug cruises zullen aanbieden. De heropstart van de Volendam is gepland op 1 mei met afvaarten vanuit Rottterdam naar de Baltische staten en Noord-Europa. Zaandam hervat op 12 mei haar afvaarten naar Canada/New-England.

Gus Antorcha, President Holland America Line: “Wij hebben zeer hard gewerkt om al onze schepen weer in de vaart te krijgen. Ons progressieve uitrolplan stelt ons in staat de komende maanden weer gasten te verwelkomen op alle elf schepen die in verschillende regio’s over de hele wereld varen.”

Voor de Noordam werkt Holland America samen met de Japanse autoriteiten om vanaf maart drie retourcruises van 14 dagen te kunnen aanbieden vanuit Yokohama (Tokio). Het schip loopt een hele reeks havens in Japan aan en plant ook telkens een bezoek van één of twee dagen aan Zuid-Korea, Taiwan of Rusland. De cruises van 14 dagen kunnen worden gecombineerd tot een Collector’s Voyage van 28 dagen.

Oosterdam vaart vanaf 1 mei vanuit Civitavecchia (Rome), Venetië en Barcelona. Op het programma staan eveneens retourcruises van 7 en 12 nachten vanuit de dogenstad. Oosterdam zal havens aandoen in Italië, Griekenland, Turkije, Montenegro, Kroatië, Albanië, Frankrijk, Malta en Israël. In november 2022 vaart het schip via het Panamakanaal naar Zuid-Amerika en Antarctica. Westerdam krijgt volgende zomer Seattle als uitvalsbasis voor bezoeken aan Alaska en vertrekt in september 2022 naar Azië.

HAL deelt verder mee dat andere geplande cruises in Azië, Australië/Nieuw-Zeeland, Zuid-Amerika en Antarctica vanaf januari 2022 tot en met de return-to-service afvaarten zijn afgelast. Gasten op deze geschrapte reizen kunnen hun reservatie overzetten naar een gelijkaardige route in 2023 of een volledige terugbetaling vragen.

Klik hier voor meer nieuws