Crystal vervangt wereldcruise 2022 door een Grand Voyage

Crystal Cruises vervangt haar wereldcruise door de ‘Grand Voyage, Caribbean Idylls & Mediterranean Masterpieces’. Volgens de rederij is de coronasituatie in bepaalde landen te onzeker om internationale bezoekers te kunnen ontvangen. De 132 nachten lange Grand Voyage start op 17 januari in Miami en eindigt op 29 mei in Los Angeles. Op de rondreis bezoekt de Crystal Serenity 82 havens in 32 landen en overnacht onder meer in Istanbul, Monaco, Napels, Cannes, St. Barts, Madeira en de Canarische Eilanden.

Het schip bezoekt de Caraïben, Marokko, de Azurenkust, de Amalfitaanse kust, Griekenland, de Zwarte Zee en Israël. Op het programma staan maar liefst 45 eilanden, waarvan 19 in de Caraïben, 6 van de 7 Canarische Eilanden, de Kaapverdische Eilanden, de Azoren, de Balearen, Corsica, Sardinië, Sicilië, Malta, Kreta, Cyprus, de Griekse eilanden en Bermuda. (Klik voor een uitvergrote versie van de kaart.)

Jack Anderson, President van Crystal Cruises: “Onze gasten zijn zeer ervaren reizigers die snakken naar een wereldwijde ontdekking, een culturele onderdompeling en de allure van exotische bestemmingen. Deze Grand Voyage wil onze gasten zeldzame aanloophavens en unieke ervaringen bieden, terwijl ze worden uitgenodigd om te genieten van de verwennerijen van de keuken op Michelin-niveau, persoonlijke service, ongeëvenaarde ruimte en luxe all-inclusive voorzieningen en comfort die de kenmerken van de Crystal Experience blijven.”

Crystal Cruises splitst de reis op in elf deeltrajecten van 9 tot 16 nachten. Alle passagiers vanaf de leeftijd van 12 jaar moeten net als op de andere zeereizen van de maatschappij volledig gevaccineerd zijn. In het persbericht zegt Crystal dat ook alle officieren en bemanning op haar schepen ingeënt zijn. Alleen wie volledig gevaccineerd is, kan in 2022 bij de rederij aan de slag.

Gasten die eerder hadden gereserveerd voor de World Cruise 2022 kunnen tussen 14 en 23 september hun reis omboeken. Vanaf 24 september staat de Grand Voyage open voor alle geïnteresseerden.

© foto Crystal Cruises

Klik hier voor meer nieuws