Nieuwe Rotterdam aangekomen in Nederland

De Rotterdam van Holland America Line arriveerde in de haven van IJmuiden. Het cruiseschip liep eind juli op de Fincantieri-werf in Marghera (Venetië) van stapel en verliet eind augustus Italië. Tot grote ontgoocheling van heel wat HAL-reizigers besliste de rederij de zomerafvaarten te schrappen en komt het schip pas op 20 oktober in de vaart. De eerste afvaart wordt de trans-Atlantische oversteek vanuit Amsterdam naar Port Everglades (Fort Lauderdale). Vanuit Zuid-Florida vaart de Rotterdam deze winter naar de Caraïben. In april steekt het nieuwe vlaggenschip van Holland America Line de oceaan opnieuw over richting Amsterdam voor haar zomercruises naar Noorwegen, IJsland en de Baltische staten.

Rotterdam is het derde schip in de Pinnacle klasse en het zevende schip dat deze naam draagt in de vloot van Holland America Line. Het cruiseschip kan 2.668 gasten vervoeren en beschikt over zeer succesvolle voorzieningen en nieuwigheden die je ook terugvindt op de zusterschepen Koningsdam en Nieuw Statendam. Rotterdam toont op het hele schip typische Holland America Line-kenmerken die ervoor zorgen dat gasten steeds terugkeren.

Naast het hoofdrestaurant kunnen gasten genieten van specialiteitenrestaurants als Rudi’s Sel de Mer, een Franse zeevruchtenbrasserie; Tamarind, een restaurant dat de tradities van Zuidoost-Azië, China en Japan verkent; Nami Sushi met heerlijke sushi en Aziatische spirits; Pinnacle Grill, stijlvol en intiem met uitzonderlijke gerechten; Canaletto met Italiaanse gerechten in familiestijl en Club Orange, exclusief voor gasten van het Club Orange-programma.

Rotterdam biedt ook heel wat livemuziek. In de Rolling Stone Rock Room klinken iedere avond klassieke rockhits. Lincoln Center Stage biedt ontspannende kamermuziek aan. Bij Billboard Onboard vermaken muzikanten de gasten live met bekende nummers uit de hitlijsten. De populaire B.B. King’s Blues Club brengt blues en soul. Met de 270 graden LED-schermen op de World Stage dompelt Rotterdam de gasten onder in panoramische beelden en geluidseffecten met verbluffende optredens. Het schip beschikt over een brede waaier aan hutten en suites, inclusief gezins- en éénpersoonshutten. Klik hier voor foto’s en renderings van de Rotterdam.

© foto Holland America Line

Klik hier voor meer nieuws