Derde NCL-schip vaart in de Middellandse Zee

Norwegian Cruise Line markeert een nieuwe mijlpaal in haar Great Cruise Comeback met een derde schip in de Middellandse Zee. Na de Norwegian Epic die intussen vanuit Barcelona haar eerste reis heeft voltooid langs Livorno, Civitavecchia (Rome), Napels, Cagliari en Palma de Mallorca, heeft nu ook Norwegian Getaway haar cruises hervat. Tot 25 oktober vaart het schip een mix van 10- en 11-daagse routes naar de Griekse Eilanden, waarbij Dubrovnik, Korfoe, Katakolon, Santorini, Mykonos, Napels en Livorno worden aangedaan. Met maximaal 13 uur in elke haven en niet meer dan twee dagen op zee, brengen gasten hun reis door met het verkennen van oude ruïnes en middeleeuwse architectuur of genieten ze van de verscheidenheid van de beroemde keuken van deze regio.

“Het was fantastisch om te zien hoe onze Great Cruise Comeback zich de afgelopen drie maanden ontvouwde met de terugkeer van een derde van onze vloot voor onvergetelijke vakantie-ervaringen”, aldus Harry Sommer, President en Chief Executive Officer van Norwegian Cruise Line. “De hereniging met onze families aan boord en het verwelkomen van onze gasten brengt enorm veel blijdschap met zich mee. Daarnaast is de mogelijkheid om terug te keren naar Barcelona als een van onze meest populaire thuishavens in Europa, met de debuutpresentatie van de onlangs gerenoveerde The Haven by Norwegian aan boord van Norwegian Epic. Dit bewijst onze niet aflatende toewijding aan buitengewone kwaliteit en het verhogen van de uitmuntende standaard in onze vloot.”

Na een stillegging van meer dan 500 dagen, hervatte NCL op 25 juli 2021 haar cruiseoperaties met Norwegian Jade, die zevendaagse routes naar de Griekse eilanden lanceerde. De herschikking van de gehele vloot van het bedrijf wordt voortgezet in samenwerking met lokale overheden en wordt geleid door de robuuste protocollen van het Sail Safe gezondheids- en veiligheidsprogramma van de rederij. Dit initiatief heeft als hoeksteen dat alle bemanningsleden en gasten volledig gevaccineerd moeten zijn om aan boord te gaan voor reizen tot 31 december 2021.

In samenwerking met de toonaangevende deskundigen van de SailSAFE Global Health and Wellness Council worden de protocollen van NCL regelmatig geëvalueerd en waar nodig aangepast. Hierbij worden wetenschappelijk onderbouwde beslissingen genomen ter bescherming van gasten, bemanning en de bestemmingen die NCL aandoet. Naarmate de protocollen zich ontwikkelen en aanvullende informatie beschikbaar komt, worden updates gepubliceerd op www.ncl.com.

© foto Norwegian Cruise Line

Klik hier voor meer nieuws