Costa Cruises verlengt de ‘zomerstemming’

Costa Cruises wil dit najaar de zomerstemming verlengen en Belgische en Franse reizigers zin geven om er dit jaar nog op uit te trekken. Dat doet ze onder meer met marketingondersteuning voor de reiskantoren en afvaarten vanuit Marseille. Costa Firenze, het nieuwste schip van de maatschappij ruilde haar route in Italië voor een nieuw vaarschema tussen Marseille, Savona, Civitavecchia (Rome), Napels, Ibiza en Barcelona. Afgelopen zaterdag liep het schip voor het eerst de Zuid-Franse haven aan. Het bezoekt tot 28 november wekelijks Marseille en vertrekt vervolgens naar Dubai voor het winterseizoen. De cruises in de Perzische Golf bieden de gasten ook de mogelijkheid de Expo Dubai 2020 te bezoeken.

Costa Firenze verliet afgelopen winter de werf, maar kwam pas in juli in de vaart. Het interieur van het cruiseschip verwijst naar de Florentijnse renaissance. Costa Firenze kan tot 5.200 gasten ontvangen. Ze beschikt over 13 bars en 7 restaurants en heel wat voorzieningen voor gezinnen, waaronder een nieuw avonturenpark. Klik hier voor foto’s van de Costa Firenze. Ook het zusterschip Costa Toscana bezoekt Marseille op weekcruises tussen Barcelona, Valencia, Palermo, Civitavecchia, en Savona. Costa Smeralda herschikt in oktober haar vaarschema en vaart tussen Marseille, Barcelona, Palma de Mallorca, Palermo, Civitavecchia en Savona. Dit schip loopt vanaf 3 oktober op zondag Marseille aan. Ook de Costa Luminosa neemt Marseille later dit jaar nog op in haar vaarschema.

Op 25 september komt de Costa Diadema als vijfde schip van de maatschappij terug in de vaart. Het cruiseschip verzorgt dit najaar langere routes in de westelijke Middellandse Zee en bezoekt daarbij  ook de Zuid-Franse haven. Later dit jaar herpositioneert de rederij de Diadema in de Caraïben. Costa is hierover in permanent overleg met de autoriteiten in Guadeloupe en Martinique. De eilanden in de Franse Antillen kreunen op dit ogenblik nog onder de covidpandemie, te wijten aan de lage vaccinatiegraad. Costa Diadema zal in het gebied uiteenlopende routes van 8 tot 15 dagen voorstellen langs Tortola, St.-Maarten, Antigua, Grenada, Tobago, St. Vincent en de Grenadines, maar ook de Nederlandse Antillen met Aruba, Curaçao en Bonaire.

Costa Cruises laat klanten nog steeds toe gratis te annuleren of hun reis uit te stellen tot 15 dagen voor het vertrek. Daarnaast introduceerde de rederij een speciale verzekeringspolis die de passagiers beschermt indien ze om Covid of andere redenen hun cruise moeten annuleren.

© foto Costa Cruises

Klik hier voor meer nieuws