CroisiEurope bezoekt deze winter Egypte en Jordanië

La Belle de l’Adriatique van CroisiEurope vaart deze winter tussen Egypte en Jordanië. Een bezoek aan de wieg van de beschaving en drie grote monotheïstische religies is volgens CroisiEurope een droomreis van elke reiziger. “De Nabateeërs hakten uit de rots een stad van roze zandsteen en Lawrence of Arabia raakte in de ban van de rotsachtige formaties van de Wadi Rum-woestijn. Het ‘Geschenk van de Nijl’ dat Herodotus beschreef, prikkelt de verbeelding van reizigers en grote namen die de geschiedenis hebben geschreven van Nefertiti tot Cleopatra, van Toetanchamon tot Ramses II, inclusief de goden Isis en Osiris.”

Het kustvaartuig La Belle de l’Adriatique heeft van 20 november 2021 tot 12 maart 2022 Hurghada als uitvalsbasis voor weekcruises langs Aqaba en Sharm El Sheikh. Het schip overnacht aan het begin en einde van de cruise in Hurghada zodat de gasten onder meer de Vallei van de Koningen kunnen bezoeken en spendeert twee dagen in Aqaba voor excursies naar Petra en Wadi Rum. In de aanloop tot het winterseizoen op de Rode Zee stelt de rederij een tiendaagse herpositioneringscruise voor vanuit Larnaca via Alexandrië en het Suezkanaal naar Hurghada.

La Belle de l’Adriatique biedt plaats aan 197 passagiers, verdeeld over 99 hutten met grote ramen op de bovenste en patrijspoorten op de lagere dekken. Het vaartuig beschikt over vier dekken met restaurant, lounge en een groot zonnedek, ideaal om te ontspannen en te genieten van de ligstoelen en twee bubbelbaden. Het schip werd in 2017 nog helemaal vernieuwd en biedt een eigentijdse en warme omgeving voor het verkennen van de Rode Zee in de winter en de Middellandse Zee en Adriatische kust tijdens de zomer. 

© foto CroisiEurope/Miran Brautovic

Klik hier voor meer nieuws