Costa Toscana en Costa Venezia varen volgende zomer in de Middellandse Zee

Costa Cruises haalt de Costa Venezia terug uit Azië. Het vaartuig biedt vanaf mei 2022 vanuit Istanbul cruises aan in Turkije en Griekenland. Volgende winter bezoekt het schip Turkije, Egypte, Israël en Cyprus. Het nieuwe programma omvat drie verschillende routes die starten en eindigen in Istanbul. Ze zijn ontworpen om langere tussenstops in de havens mogelijk te maken. Op die manier kunnen gasten ten volle genieten van enkele van de mooiste bezienswaardigheden op elke bestemming en steden bezoeken met een rijke geschiedenis, oude ruïnes, Unesco-werelderfgoedlocaties en prachtige stranden.

Tussen 1 mei en 13 november 2022 stelt Costa Venezia twee weekcruises voor die kunnen gecombineerd worden tot een 15-daagse ‘supertour’ met acht aanloophavens van meer dan tien uur. De eerste route omvat een tweedaags verblijf in Istanbul en bezoeken aan Izmir, Bodrum, Mykonos en Piraeus (Athene). De volgende week wordt de tweedaagse tussenstop in Istanbul gecombineerd met bezoeken aan Kusadasi (Efeze), Rhodos en Heraklion. Het derde vaarschema tijdens het winterseizoen wordt een 12-daagse reisroute met twee dagen in Istanbul, Bodrum, Limassol, Haifa, twee dagen Alexandrië en Kusadasi. De reizen en fly & cruise-pakketten zijn te boeken vanaf de eerste helft van oktober.

Costa Toscana, het nieuwe ‘groene’ vlaggenschip van de rederij en zusterschip van de Costa Smeralda, wordt eind dit jaar opgeleverd, maar komt pas op 5 maart 2022 in de vaart. Het tweede LNG-aangedreven Costa-schip zal de aangekondigde route tussen Savona, Marseille, Barcelona, Valencia, Palermo en Civitavecchia (Rome) verzorgen. De eerder geplande cruises met de Costa Toscana tussen december 2021 en maart 2022 worden overgenomen door de Costa Luminosa die daarom haar langere wintercruises in de Middellandse Zee annuleert. Dit heeft onder meer te maken met de beperkingen die momenteel gelden in Israël.

Roberto Alberti, Chief Commercial Officer: “In afwachting van de terugkeer van de cruises in Azië hebben we besloten om de Costa Venezia terug te brengen naar de Middellandse Zee voor een uniek cruiseprogramma. Het hart van dit nieuwe product is Turkije. In overeenstemming met ons plan om de activiteiten geleidelijk te hervatten, hebben we besloten de ingebruikneming van ons nieuwe vlaggenschip Costa Toscana te verplaatsen naar maart 2022.”

© foto Costa Cruises

Klik hier voor meer nieuws