Seabourn Pursuit wordt het tweede expeditieschip van Seabourn

Seabourn, de ultraluxe oceaan- en expeditiecruisemaatschappij, kondigt aan dat haar tweede expeditieschip Seabourn Pursuit zal heten, een naam die volgens de rederij de passie weergeeft van expeditiereizigers om natuurwonderen en afgelegen bestemmingen over de hele wereld te verkennen. De bouw van de Seabourn Pursuit begon in de herfst van 2020 tijdens een ceremonie in het Italiaanse San Giorgo di Nogare. Ondertussen is de bouw volop aan de gang. De levering van het schip is gepland voor februari 2023, en die van het zusterschip Seabourn Venture voor maart 2022.

“De naam Seabourn Pursuit past perfect bij een schip dat is bedacht en ontworpen om expeditiereizigers mee te nemen naar uitgestrekte landschappen, wildlife en afgelegen bestemmingen, die misschien al jaren op hun bucketlist staan,” zegt Josh Leibowitz, president van Seabourn. “De Seabourn Pursuit zal in nog nauwelijks verkende delen van de wereld varen en het hoogst mogelijke niveau van comfort, veiligheid en milieubescherming bieden. We definiëren een geheel nieuwe categorie van expeditiereizen met de Seabourn Pursuit en zusterschip Seabourn Venture.”

Na de oplevering vaart de Seabourn Pursuit richting het noorden voor zijn eerste verkenningsseizoen. De inaugurele ‘Vuur en IJs’-reis staat gepland voor 4 april 2023, met vertrek vanuit Reykjavik in IJsland. Het schip zal zich een weg banen langs de besneeuwde landschappen aan de kusten van Groenland en IJsland, met een late nacht in Akureyri, een wonderland dat toegang biedt tot prachtige watervallen, warmwaterbronnen en de lavavelden van Dimmuborgir en Leirhnjukur.

In het voorjaar en de vroege zomer verkent het expeditieschip de wateren en landschappen van Groenland, IJsland en Noorwegen, waarbij het vaartuig voor 264 gasten het pad van de Vikingen naar de grensstad Tromsø volgt en zich een weg baant langs de Noorse fjorden. Een hoogtepunt in augustus 2023 is de noordwestelijke doorvaart door enkele van de meest afgelegen gebieden in het noordelijke halfrond, van Kangerlussuaq in Groenland naar Nome in Alaska. De verkoop van reizen in het openingsseizoen van de Seabourn Pursuit start half december 2021.

Zowel de Seabourn Pursuit als zusterschip Seabourn Venture zijn ontworpen en gebouwd volgens de PC6 Polar Class-standaarden. Ze zijn uitgerust met moderne hardware en technologie, die meer mogelijkheden bieden om de schepen wereldwijd in te zetten. Elk schip zal twee speciaal gebouwde duikboten, 24 zodiacs, kajaks en een 26-koppig expeditieteam van experts aan boord hebben.

De all-inclusive boetiekschepen bieden all-suite accommodaties met uitzicht op de oceaan, culinaire topervaringen, gratis sterkedrank van de beste kwaliteit en wijnen die de klok rond aan boord verkrijgbaar zijn, een gerenommeerde service, een ontspannen, gezellige sfeer waardoor gasten zich meteen thuis voelen aan boord, en een rijke ervaring in expeditiereizen door het Ventures by Seabourn-programma. Seabourn neemt reizigers mee naar elk continent op de aardbol en doet meer dan 400 havens aan, inclusief wereldberoemde steden, minder bekende havens en verborgen pareltjes. De maatschappij is ook de officiële cruisepartner van het UNESCO-Werelderfgoed.

© renderings Seabourn

Klik hier voor meer nieuws