Emerald Cruises bouwt zusterschip voor Emerald Azzurra

Emerald Cruises kondigt de bouw van de Emerald Sakara aan. Het vijfsterren-superyacht debuteert in het eerste kwartaal van 2023. Het zal net als haar zusterschip Emerald Azzurra dat op 28 januari 2022 in de vaart komt, cruises voorstellen op de Middellandse Zee, Adriatische Zee, Rode Zee en Zwarte Zee. Een nieuwe bestemming tijdens het inaugurele seizoen van de Emerald Sakara worden de Seychellen met cruises van acht dagen vanuit Port Victoria (Mahé Island). De eerste afvaarten zijn vanaf heden te boeken.

“Sinds de aankondiging van de Emerald Azzurra hebben we een enorme belangstelling gezien voor dit yacht. Daarom hebben we beslist met de Emerald Sakara een tweede superyacht te bouwen,” aldus David Winterton, global director of brand & marketing voor Emerald Cruises. “De naam van het yacht in het Sanskriet staat voor ‘gedachten worden dingen’ en verwijst naar de filosofie dat positieve gedachten werkelijkheid kunnen worden.”

Het 110 meter lange yacht is in aanbouw in Ha Long City in Vietnam. Net als het eerste schip zal Emerald Sakara over 50 hutten beschikken. 88 procent van de kajuiten beschikt over een balkon. Het schip wordt uitgerust met restaurants en lounges, een groot overloopzwembad, een spa en fitnessruimte, een marinaplatform en watertuigen zoals paddleboards en snorkeluitrusting. 64 bemanningsleden staan in voor de bediening. De schepen richten zich naar reizigers die op zoek zijn naar een vaarvakantie met de allures van een privéyacht met cozy ingerichte buitendekken en moderne, comfortrijke kajuiten en suites. Klik hier voor beelden van de Emerald Azzurra.

© foto’s Emerald Cruises

Klik hier voor meer nieuws