Eerste staal voor Explora II van MSC Group

De Fincantieri-werf in Italië is in opdracht van Explora Journeys gestart met het staalsnijden voor het tweede schip van MSC’s luxebrand. Explora II komt in de lente van 2024 in de vaart en volgt op Explora I die in mei 2023 haar eerste gasten ontvangt. Tegen 2026 wil de rederij vier schepen voor 922 passagiers lanceren.

Pierfrancesco Vago, Executive Chairman van de MSC Group: “De start van de bouw van het tweede schip voor Explora Journeys is een teken van onze sterke toewijding aan de toeristische partners voor de lancering van ons nieuw luxemerk. Het bewijst ons geloof in dit merk om een nieuwe categorie van luxe en lifestyle-reizen te creëren. We blijven investeren in deze brand om de volgende generatie van veeleisende luxereizigers aan te trekken.”

Explora II heeft hetzelfde innovatieve ontwerp als de Explora I en zal over 461 suites met privéterras en royale buitenruimte beschikken. De gasten genieten aan boord van een all-inclusive reiservaring. Tot de voorzieningen behoren onder meer negen verschillende culinaire restaurants, vier zwembaden, een spa en privécabana’s. Voor het ontwerp en de inrichting van de schepen doet de rederij een beroep op designers van superyachten en luxehotels. Klik hier voor de eerste beelden van de Explora-schepen.

De schepen zullen gebruik maken van de nieuwste milieu-ondersteunende technologieën en klaar zijn om zich in de toekomst aan te passen aan alternatieve energieoplossingen. Het ontwerp omvat een voorziening voor batterijopslag om toekomstige hybride stroomopwekking mogelijk te maken, evenals de nieuwste technologie voor selectieve katalytische reductie (SCR), waardoor de uitstoot van stikstofoxide (NOx) met 90 procent kan worden verminderd. De schepen kunnen tevens overschakelen op walstroom om CO2-emissies te vermijden wanneer ze in de haven liggen. Die voorziening ligt in lijn met de onlangs aangekondigde belofte van de Cruise Division van de MSC Group om een netto nul-uitstoot van broeikasgassen te bereiken tegen 2050.

© rendering Explora Journeys

Klik hier voor meer nieuws