American Queen Steamboat Company en Victory Cruise Lines worden één rederij

American Queen Voyages wordt de nieuwe naam van de American Queen Steamboat Company en Victory Cruise Lines. De slagzin wordt ‘Discovery Runs Deep’. De twee dochterbedrijven van de Hornblower Group vullen elkaar aan. De maatschappij vindt het dan ook logisch beide brands samen te brengen en op die manier een ruimer aanbod te kunnen voorstellen dat riviercruises, expeditiecruises in Alaska en reizen op de meren en langs de oostkust van de Verenigde Staten en Yucatan voorstelt. Hornblower sluit ook haar kantoren in Indiana en opent een nieuwe hoofdzetel in Fort Lauderdale. “Zuid-Florida is het hart van de cruise-industrie en Fort Lauderdale is zonder twijfel het epicenter van deze regio,” zegt Shawn Bierdz, de COO van American Queen Voyages.

De American Queen Steamboat Company werd tien jaar geleden opgericht en beschikt met de American Queen, American Empress, American Duchess en de eerder dit jaar gelanceerde American Countess over vier raderboten die de waterlopen in Mississippi, Ohio en Tennessee bevaren. Dat gebeurt onder de subbrand American Queen Voyages River. De rivierschepen kunnen tussen de 166 en 436 passagiers accommoderen.

Victory Cruise Line vaart voortaan als American Queen Voyages Lakes & Ocean in Canada, op de Great Lakes, in New England, langs de Amerikaanse oostkust, Mexico en het Yucatan-schiereiland. Dat gebeurt met de Victory I en Victory II die worden herdoopt als Ocean Voyager en Ocean Navigator. De identieke zusterschepen bieden plaats aan 202 passagiers. Haar nieuwbouw-expeditieschip Ocean Victory dat volgend jaar de vloot vervoegt en het zusterschip Ocean Discoverer dat in 2023 volgt, zullen onder de noemer American Queen Voyages Expedition afvaarten van 12 en 13 dagen voorstellen in Alaska’s Inside Passage. De expeditieschepen zijn in Noorwegen in aanbouw en zullen tot 186 gasten kunnen ontvangen.

Klik hier om een introductievideo over American Queen Voyages te bekijken.

© foto’s American Queen Voyages

Klik hier voor meer nieuws