MSC Cruises doopt Seashore in de Bahama’s

Filmdiva Sophia Loren wordt op 18 november meter van de MSC Seashore op Ocean Cay MSC Marine Reserve in de Bahama’s. MSC Cruises wordt daarmee de eerste rederij die een cruiseschip doopt op een particulier eiland. Het event wordt meteen ook de formele opening van Ocean Cay. De genodigden schepen een dag voordien in Miami in en maken op die manier kennis met de MSC Seashore. Het 16de schip van de rederij verzorgt vanaf 20 november vanuit Florida weekcruises naar het Caraïbisch gebied. Het zal ook tijdens het zomerseizoen 2022 vanuit Miami varen.

MSC Seashore is het eerste schip van de Seaside EVO-klasse. De serie bouwt verder op het concept van de MSC Seaside en MSC Seaview met zijn opvallend achterdek, geïnspireerd op de beach condo’s in Miami. Maar de inrichting van het nieuwe schip onderging heel wat wijzigingen. Zo werd 65 procent van de publieke ruimtes hertekend. Met 13.000 m² aan buitenruimtes, biedt MSC Seashore ook de grootste oppervlakte aan buitendekken van alle schepen van de maatschappij.

Zoals bij elk schip van MSC Cruises zal Hollywood-royalty Sophia Loren ook nu weer de rol van meter vervullen en het schip officieel zijn naam geven. Het event vindt zowel aan boord van de MSC Seashore als op Ocean Cay plaats waar het schip bij die gelegenheid de hele nacht aangemeerd blijft. Ocean Cay werd eind 2019 geopend, maar moest vanwege de Covid-pandemie kort daarna opnieuw de deuren sluiten. De rederij heeft intussen verder gewerkt aan de uitbouw van haar particuliere bestemming. De doop van de MSC Seashore is dan ook de gelegenheid om het eiland aan de genodigden voor te stellen en formeel in te huldigen.

Zeereservaat

Met Ocean Cay heeft MSC Cruises een voormalige industriële zandwinningslocatie in de Bahama’s hersteld tot een ongerept eiland omringd door een bloeiend zeereservaat van 165 vierkante km. “Deze privé-eilandbestemming staat in harmonie met het lokale ecosysteem en is gebaseerd op een sterke toewijding aan het herstel van de mariene hulpbronnen en de instandhouding van het bestaande zeeleven, inclusief habitats en soorten die in het gebied aanwezig zijn. Dit omvat het herstel van bedreigde koralen en de implementatie van andere conserverings- en educatieve programma’s,” aldus de rederij.

Met meer dan 3 km aan witte zandstranden, omringd door eindeloze vergezichten van kristalhelder water, kunnen gasten genieten van de levendige geest van de Bahama’s. Alle schepen van MSC Cruises vanuit Miami en Port Canaveral doen Ocean Cay aan en blijven vaak tot laat in de avond of ‘s nachts op het eiland, zodat gasten voldoende tijd hebben om alles te ontdekken wat het eiland te bieden heeft. Omdat de schepen direct aan het eiland aanmeren, kunnen gasten gewoon op hun gemak terug aan boord gaan en ‘s avonds terugkomen om te genieten van de nachtelijke festiviteiten, waaronder een strandfeest met DJ, een traditionele junkanoo-parade en een lichtshow vanop de vuurtoren.

© foto MSC Cruises – Ivan Safatti

 

Klik hier voor meer nieuws