Royal Caribbean investeert in St. Croix en St. Thomas

De Royal Caribbean Group heeft een akkoord ondertekend met de Virgin Island Port Authority om de cruise-infrastructuur en attracties in St. Croix en St. Thomas te verbeteren. De twee willen de volgende jaren samen de haven in Frederiksted op St. Croix grondig vernieuwen en uitbreiden. Op St. Thomas worden de voorzieningen aan de terminal in Crown Bay aangepakt en zijn er plannen voor de bouw van een derde pier. De voormalige Austin ‘Babe’ Monsanto-marinebasis is de recentste cruiseterminal in St. Thomas en vult de Havensight-terminal aan.

De expansie moet Crown Bay toegankelijk maken voor schepen van de Quantum-klasse en de nieuwe Icon-klasse die Royal Caribbean vanaf 2023 lanceert. In samenwerking met de autoriteiten op de Amerikaanse Maagdeneilanden worden de havens ook uitgediept voor deze en andere cruiseschepen.

In een reactie zegt het havenbestuur van de Maagdeneilanden dat Royal Caribbean een grote kapitaalsinjectie en een gegarandeerd aantal bezoeken aan de eilanden heeft toegezegd.  “In dit huidige economische klimaat toont deze substantiële inzet de toewijding van de Royal Caribbean Group voor onze economie en de inwoners in het gebied. Ons gezamenlijk doel is ervoor te zorgen dat de Amerikaanse Maagdeneilanden een vooraanstaande bestemming in het Caraïbisch gebied worden.”

© foto Crown Bay Marina

Klik hier voor meer nieuws