Geen MSC World Cruise 2022, twee wereldreizen in 2023

MSC Cruises heeft beslist haar wereldcruise 2022 te schrappen. Volgens de rederij zijn er nog teveel havens gesloten door de Covid-pandemie om een wereldcruise te kunnen organiseren. De maatschappij laat weten dat naast de MSC Poesia ook de MSC Magnifica in 2023 een wereldreis maakt. Op die manier kunnen de gasten op de afgelaste cruise hun vakantiedroom alsnog realiseren.

CEO Gianni Onorato: “Helaas hadden we geen andere keuze dan de MSC World Cruise 2022 te annuleren, maar we weten dat een wereldcruise voor veel mensen echt de reis van hun leven is. Daarom was het voor ons belangrijk om onze trouwe gasten de best mogelijke oplossing te bieden. De wereldcruise 2023 van de MSC Poesia was al uitverkocht. Daarom hebben we het vaarschema van de MSC Magnifica aangepast en kunnen we dezelfde reisroute als gepland voor 2022 aanbieden met dezelfde vertrekdatum en havens.”

De twee schepen vertrekken samen op 4 januari in Civitavecchia (Rome), op 5 januari vanuit Genua, 6 januari vanuit Marseille en op 7 januari 2023 vanuit Barcelona. Na de Middellandse Zee gaan ze elk hun eigen weg over de Atlantische Oceaan. MSC Magnifica vaart rond Zuid-Amerika en door de Stille Zuidzee naar de Indische Oceaan, Arabische Zee en Rode Zee. Via het Suezkanaal keert het cruiseschip terug naar de Middellandse Zee. Het zal 43 bestemmingen in 24 landen aanlopen en meer dan 25 Unesco Werelderfgoedsites op 5 continenten bezoeken. De 117 dagen lange reis omvat 9 overnachtingen op de bestemmingen. Tevens zal de Magnifica twee keer de evenaar oversteken.

MSC Poesia vaart na de oversteek van de Atlantische Ocean via het Panamakanaal naar de westkust van Centraal- en Noord-Amerika. Via de Stille Oceaan bezoekt het schip vervolgens Azië waar het een lange tijd zal vertoeven. MSC Poesia doorkruist daarna de Indische Oceaan en keert via het Suezkanaal terug naar de Middellandse Zee.

De verkoop van MSC Magnifica’s World Cruise 2023 is deze week gestart. Gasten die geboekt hadden voor de MSC World Cruise 2022 worden binnenkort gecontacteerd en krijgen voorrang om hun bestaande boeking te verplaatsen naar 2023. Onorato: “Als blijk van dankbaarheid voor hun loyaliteit kunnen gasten die hun boeking verplaatsen naar 2023 bovendien een gratis cruise boeken met vertrek tussen 1 januari en 3 mei 2022, zodat ze in die periode toch kunnen genieten van een cruisevakantie.” Dit aanbod geldt voor vakantiegangers die een minimum van 30 nachten hadden geboekt op de MSC World Cruise 2022.

© foto MSC Cruises

Klik hier voor meer nieuws