Nederland maakt zich klaar voor lancering Rotterdam

In de aanloop tot haar eerste afvaart meert de Rotterdam van Holland America Line morgen, vrijdag voor het eerst af in de stad die haar naam leende aan het nieuwe vlaggenschip van de rederij. Dat gebeurt in het bijzijn van Gus Antorcha, President van Holland America Line, Nico Bleichrodt, Vice President International Sales, de burgemeester van Rotterdam Ahmed Aboutaleb, de kapitein van het schip Werner Timmers en Executive Director Cruise Port Rotterdam en madrina van het schip, Mai Elmar.

Elmar mocht een jaar geleden op de scheepswerf de munten voor het goed geluk onder de voormast van het schip leggen. Het ging trouwens om dezelfde munt die in 1872 onder de mast van het eerste schip met de naam Rotterdam werd geplaatst. Datzelfde Nederlandse geldstuk moet 150 jaar later ook de opvarenden van de Rotterdam VII beschermen.

Holland America Line heeft nog niet meegedeeld wie uiteindelijk de meter van de Rotterdam wordt. Die eer kwam bij de vorige vaartuigen van de rederij steeds de koningin of een lid van de Nederlandse koninklijke familie toe.

De nieuwe Rotterdam komt op 20 oktober officieel in de vaart met een 14-daagse trans-Atlantische oversteek. Het HAL-schip vertrekt vanuit Amsterdam via Zeebrugge, Le Havre en Brest naar Ponta Delgada en vervolgens naar Fort Lauderdale waar de Rotterdam op 3 november wordt verwacht. Vanuit Zuid-Florida stelt de Rotterdam deze winter langere cruises voor naar de Caraïben. Die kunnen worden gecombineerd tot 21 daagse reizen die quasi alle belangrijke bestemmingen in het gebied bezoeken. Volgend zomerseizoen is het schip terug in Nederland voor 19 retourreizen vanuit Amsterdam.

De Rotterdam is het derde schip van de Pinnacle Class en een zusterschip van de Koningsdam en Nieuw Statendam. De drie schepen beschikken over dezelfde voorzieningen en bieden plaats aan 2.668 passagiers. De Rotterdam liep eind juli op de Fincantieri-werf van stapel, maar vertrok uiteindelijk pas op 31 augustus vanuit Italië naar Nederland.

© foto Holland America Line

Klik hier voor meer nieuws