Internationale gasten weer welkom bij MSC Cruises in de Caraïben

MSC Cruises verwelkomt de beslissing van de Verenigde Staten om vanaf 8 november opnieuw internationale gasten toe te laten op voorwaarde dat ze volledig zijn ingeënt tegen Covid-19. De rederij noemt het nieuws een ‘enorme boost’ voor de gasten uit Europa en andere internationale toeristen die tijdens het winterseizoen 2021-2022 op vakantie willen naar de winterzon in het Caraïbisch gebied. De maatschappij vaart deze winter met drie schepen vanuit Florida: het nieuwe vlaggenschip MSC Seashore, de bekroonde MSC Meraviglia en de populaire MSC Divina.

CEO Gianni Onorato: “We hebben reikhalzend uitgekeken naar de datum waarop de VS haar grenzen heropent voor volledig gevaccineerde reizigers uit vele delen van de wereld die graag cruisen. Het Caraïbisch gebied is een populaire bestemming voor onze gasten uit heel Europa en andere regio’s, vooral tijdens de winter. Veel van hen kunnen nu naar zowel Miami als Orlando vliegen om aan boord te gaan van onze drie schepen die een scala aan routes in het gebied voorstellen met bestemmingen als Jamaica, Costa Rica, Mexico en ons unieke particuliere eiland in de Bahama’s, MSC Ocean Cay Marine Reserve.”

MSC Seashore heeft vanaf 20 november Miami als thuisbasis na haar officiële naamgevingsceremonie op Ocean Cay. Vanaf 28 november verhuist de MSC Meraviglia naar haar nieuwe thuishaven Port Canaveral nabij Orlando, terwijl de MSC Divina vanuit Miami een reeks cruises van 3, 7 en 11 nachten voorstelt. De ‘Fly & Cruise’-pakketten van MSC Cruises bieden een brede waaier aan vluchten vanuit belangrijke Europese steden en andere internationale luchthubs om zich bij de drie in Florida gevestigde schepen van de maatschappij aan te sluiten.

Om met MSC Cruises vanuit Florida te varen, moeten gasten van 12 jaar en ouder meer dan 14 dagen voor de inscheping hun volledige set vaccinaties hebben ontvangen met een door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) goedgekeurd vaccin, waaronder Pfizer, Moderna, Johnson & Johnson en AstraZeneca. Kinderen vanaf 2 jaar moeten een bewijs van een negatieve Covid 19-test voorleggen bij inscheping. MSC Cruises eist ook dat de niet-Amerikanen een COVID-19-verzekering hebben. De verzekering moet dekking bieden tegen Covid-19 gerelateerde risico’s, zoals annulering van vakantie, onderbreking, repatriëringskosten, quarantaine, medische hulp en aanverwante kosten, evenals ziekenhuisopname. Het is belangrijk dat de polis ook dekking biedt in het geval van een nauw contact met een besmette persoon.

© foto MSC Cruises

Klik hier voor meer nieuws