Silversea stelt nieuw wellnessprogramma voor op Silver Dawn

Silversea Cruises lanceert op de Silver Dawn in het voorjaar van 2022 een nieuw, holistisch wellnessprogramma Otium. De bedoeling is de gasten de ultieme ontspannen verwennerij te bieden en een full-service ervaring te creëren die de traditionele behandelingskamer overstijgt en de beleving doortrekt naar de suite, de slaapkamer, het bad en het balkon. Het programma is geïnspireerd op de oude Romeinse baden waar de Otium-filosofie een diepe staat van gezelligheid en welzijn promootte. Vanuit hetzelfde uitgangspunt wil Silversea haar gasten ongekende momenten van comfort en geneugten laten ervaren door middel van unieke touchpoints en oog voor detail.

Wat dacht je bijvoorbeeld van een koppelmassage op livemuziek of van champagne nippen terwijl je ondergedompeld wordt in een stoombad? Het programma wil de gasten een op maat gemaakte multidimensionale ervaring bieden die al begint vóór het bezoek aan de spa. Zo kan je met de butler de geur bepalen die je vergezelt of kiezen tussen een badjas of een kimono, een persoonlijk pad uitstippelen dat speciale behandelingen combineert en onverwachte luxe-accenten toevoegen zoals een favoriete cocktail of heerlijke hapjes van kaviaar tot truffels in de meest comfortabele fauteuil.

Otium gaat verder dan het wellnessprogramma met een reeks momenten en voorzieningen – sommige volledig ongevraagd en verrassend. De Otium Bad-ervaring in de suite omvat champagne, kaviaarcanapés, chocoladetruffels en kaarslichtjes terwijl je een bad neemt met dezelfde zouten als in de spa en geniet van een afspeellijst van een zelf samengesteld muzikaal menu. In dezelfde lijn pakt Silversea uit met de Otium Slaap-ervaring met een gloednieuwe op Otium geïnspireerde matras en een vernieuwd kussenmenu met aangepast mengsel van dons en veren, traagschuim, stevige dons en verbeterde alternatieven voor dons.

De Otium Balkon-ervaring, afgestemd op het klimaat, omvat een warm deken van kasjmier, een selectie verrukkelijke hapjes en het eerste menu met warme chocolademelk op zee in poolgebieden en het Russische Verre Oosten en verfrissende lichaamsnevels, luxe zonnebrandcrèmes, heerlijke cocktails en gastronomische hapjes in de Middellandse Zee en de Caraïben. Met de Otium Comfort Food-ervaring breidt Silversea haar culinaire aanbod verder uit. Gasten kunnen voortaan genieten van een in-suite menu dat 24 uur per dag beschikbaar is om de filmavonden, aperitieven voor het diner en andere vrijetijdsmomenten te verbeteren. De gerechten variëren van kreeft en kaviaar in briochebroodjes tot een selectie gastronomische popcorn en andere opties die de premium ingrediënten van de cruisemaatschappij omvatten.

De luxerederij lanceert het nieuwe programma aan boord van de Silver Dawn. Het zusterschip van de Silver Muse en Silver Moon komt in maart 2022 in de Middellandse Zee in de vaart. Silversea noemt het nieuwe vlaggenschip een natuurlijke evolutie van de vloot. Volgens de maatschappij is de Silver Dawn groot genoeg om acht eetgelegenheden te bieden, waaronder het Sea and Land Taste-programma (SALT) en toch klein genoeg om de beroemde Silversea-sfeer aan boord te garanderen. Silver Dawn erft de beste eigenschappen van haar zusterschepen, maar wil tegelijk een eigen klasse uitstralen met weelderige suites, uitstekende routes, een hypermodern design en technologie. Op die manier moet het schip nieuwe standaarden zetten op het gebied van luxueus cruisen.

© foto’s Silversea Cruises

Klik hier voor meer nieuws