AIDAcosma op weg naar de Noordzee

AIDAcosma heeft de Meyer Werft in Papenburg verlaten en is op weg naar Eemshaven. Het is daarmee het 115de schip van de Meyer Group dat de transfer via de Eems maakt. Van de Nederlandse werkhaven vertrekt het nieuwe schip voor AIDA Cruises naar de Noordzee voor technische en nautische vaartesten. Aan boord bevinden zich 1.400 bemanningsleden en technici van de rederij, de werf en de onderaannemers. 99 procent van de opvarenden is volledig ingeënt tegen Covid-19. De werf spreekt van een  belangrijke mijlpaal. Met quasi iedereen gevaccineerd, kan de afwerking van het cruiseschip zijn normale verloop krijgen, niettegenstaande de corona-restricties.

AIDAcosma is een zusterschip van de AIDAnova. Het zou oorspronkelijk deze winter in de Canarische Eilanden cruisen. AIDA liet echter weten dat ze meer tijd nodig heeft om haar tweede op vloeibaar aardgas aangedreven cruiseschip klaar te maken voor de ontvangst van passagiers. AIDAnova neemt daarom de route in de Canarische Eilanden over. Details over de nieuwe leveringsdatum en lancering van de AIDAcosma zal de maatschappij binnenkort communiceren.

Volgens het oorspronkelijke contract zou de Meyer Werft drie schepen van deze klasse bouwen voor AIDA Cruises. De Carnival Corporation, de moedermaatschappij van AIDA, besliste enkele maanden geleden om het order te wijzigen en het volgende schip over te hevelen naar Carnival Cruise Line. De vaartuigen bieden in een dubbele bezetting plaats aan 5.252 passagiers en 1.551 bemanningsleden.

AIDAcosma is het derde LNG-schip dat de Duitse werf aflevert. Alle toekomstige cruiseschepen in het orderboek van de Meyer Werft zullen worden aangedreven door deze minder vervuilende brandstof. Daarnaast wordt volop gewerkt aan de introductie van nieuwe technologieën zoals brandstofcellen en synthetische brandstoffen.

© foto Meyer Werf

Klik hier voor meer nieuws