Carnival doopt Mardi Gras in Port Canaveral

Carnival Cruise Line heeft de Mardi Gras gedoopt tijdens een ‘Universe of Fun’-viering in de haven van Port Canaveral (Orlando). Meter van het cruiseschip is Miss Universe Kimberly Jimenez uit de Dominicaanse Republiek. Ze deed dat in aanwezigheid van Miss Universe Andrea Meza en Miss USA Asya Branch. Een van de hoogtepunten van het feest was de vlagprocessie die de diversiteit van de bemanningsleden uit 120 landen benadrukte.

Mardi Gras werd begin dit jaar opgeleverd bij Meyer Turku in Finland, maar kwam pas op 31 juli in de vaart. Het vaartuig is het eerste door LNG aangedreven cruiseschip in Noord-Amerika. Het beschikt over zes verschillende themazones met een verscheidenheid aan eet-, drink- en entertainmentopties. Nieuw zijn onder meer de rollercoaster en het eerste restaurant van Rudi Sodamin aan boord van een Carnival-schip. Die laatste leidt ook de Culinary Council bij Holland America Line.

Christine Duffy, President Carnival Cruise Line: “De naamgevingsceremonie van ons vlaggenschip staat voor opwinding en optimisme nu we ernaar streven om onze volledige vloot tegen het voorjaar van 2022 terug in gebruik te nemen.” Mardi Gras vaart het hele jaar naar de Oostelijke en Westelijke Caraïben vanuit een nieuwe Carnival-terminal in Port Canaveral. In het najaar van 2022 volgt het zusterschip Carnival Celebration. De lancering van dat schip in Miami past in de feestelijkheden voor de 50ste verjaardag van de rederij.

Foto: Carnival CEO Arnold Donald, Carnival President Christine Duffy, Miss Universe Kimberly Jimenez en Chief Fun Officer Shaq.

© foto Carnival Cruise Line

Klik hier voor meer nieuws