MSC Cruises zoekt kunstenaar voor romptekening Euribia

MSC Cruises doet een oproep naar kunstenaars van over de hele wereld voor het ontwerpen van een romptekening voor de MSC Euribia. Het kunstwerk moet het thema ‘Respect voor het mariene milieu’ tot leven brengen en de toewijding van MSC Cruises voor duurzaamheid onder de aandacht brengen. De cruiserederij deed de oproep naar aanleiding van de Internationale Dag van de Kunstenaar.

MSC geeft kunstenaars en ontwerpers de kans de romp van de MSC Euribia te transformeren in een gigantisch, drijvend canvas om het belang van respect voor het milieu uit te drukken. Het schip wordt het dusver meest milieuvriendelijke vaartuig in de MSC-vloot en wordt vernoemd naar de oude godin Eurybia die de wind, het weer en de sterrenbeelden gebruikte om over de zeeën te heersen.

Pierfrancesco Vago, Executive Chairman van de cruisedivisie van de MSC Group : “We zijn een familiebedrijf met meer dan 300 jaar maritiem erfgoed. Het enige wat we doen en ooit hebben gedaan is de scheepvaart. De zee is ons levensonderhoud en onze passie. Hiervoor hebben we ons vanaf het begin gericht op het zorgen voor de volgende generaties. Tegenwoordig betekent dit dat we bij MSC Cruises onze schepen niet alleen uitrusten met de nieuwste en meest geavanceerde milieutechnologieën en -oplossingen. We financieren ook onderzoek en investeren rechtstreeks om de versnelde ontwikkeling van oplossingen van de volgende generatie te ondersteunen en omarmen innovatieve technologieën om onze impact te minimaliseren en onze kostbare mariene ecosystemen te beschermen en te behouden.”

De inzendingen worden beoordeeld door een panel van internationale juryleden, waaronder zandkunstenaar Jben, bekend om zijn grootschalige, kortstondige zandfresco’s die met het getij wegspoelen, architect Martin Francis en Pierfrancesco Vago. Jben heeft de wereld rondgereisd om strandkunst te beeldhouwen in de Verenigde Staten, Frankrijk, Marokko, Nederland en Portugal, het bewustzijn van zeegerelateerde milieukwesties te vergroten en de bescherming en het behoud van de zee aan te moedigen.

MSC Euribia komt in 2023 in de vaart en wordt het tweede LNG-aangedreven schip in de vloot van MSC Cruises. LNG speelt een sleutelrol in de reis naar beperking van de klimaatverandering. De motoren van MSC Euribia hebben het potentieel om de uitstoot van broeikasgassen tot 21 procent te verminderen in vergelijking met standaardbrandstoffen, terwijl ze ook andere luchtemissies vrijwel elimineren. Naarmate bio- en synthetische brandstoffen beschikbaar komen, zal de uitstoot van MSC Euribia verder worden verminderd.

Het cruiseschip wordt daarnaast uitgerust met een geavanceerd afvalwaterzuiveringssysteem, evenals een onderwater-geluidsbeheersysteem om de effecten van de trillingen van het schip op het leven in zee te minimaliseren. Meerdere energie-efficiëntiefuncties helpen het motorgebruik te verminderen en te optimaliseren.

© foto MSC Cruises

Klik hier voor meer nieuws