Ritz Carlton Yacht Collection stap dichter bij lancering

The Ritz Carlton Yacht Collection heeft de afgewerkte romp van de Evrima onthuld. Het inaugurele yacht van de rederij verliet in het weekend het droogdok in haar finale rompkleur. De rederij spreekt van een spannende mijlpaal die The Ritz Carlton Yacht Collection weer een stap dichter bij de verwelkoming van de eerste klanten brengt.

De lancering van het nieuwe cruisemerk was geen ‘smooth sailing’. De kiel voor het vaartuig werd al gelegd in januari 2018 met een geplande lancering in de loop van 2020. Door problemen met de Portugese werf en de coronacrisis, moest de ingebruikneming van het eerste yacht herhaaldelijk worden uitgesteld. Het ziet er nu naar uit dat 6 mei 2022 de officiële startdatum wordt. Klik hier voor renderings van het schip.

Het schip komt in Lissabon in de vaart en zal tijdens het zomerseizoen 2022 cruises van 5 tot 11 nachten voorstellen in de Middellandse Zee met vertrekken vanuit onder meer Barcelona, Marseille, Civitavecchia (Rome), Valletta, Piraeus (Athene), Venetië en Dubrovnik. De cruises sluiten op elkaar aan zodat gasten meerdere opeenvolgende afvaarten kunnen combineren tot een langere reis. Op 5 november 2022 vertrekt de Evrima vanuit de Portugese hoofdstad naar Barbados voor haar eerste winterseizoen in de Caraïben.

De Evrima biedt plaats aan 298 gasten, verdeeld over 149 suites, voorzien van luxueuze voorzieningen en een eigen terras. Het vaartuig wil een tijdloze elegantie uitstralen en bij de gasten het gevoel oproepen van een exclusief particulier yacht. Het vaartuig beschikt verder over een marina, meerdere lounges en eetgelegenheden met gerechten ontworpen door chef Sven Elverfeld van Aqua, het met drie Michelin-sterren bekroonde restaurant van The Ritz-Carlton in Wolfsburg. De bedoeling is dat de hotelketen de volgende jaren nog twee gelijkaardige yachts lanceert. 

© foto RCYC

Klik hier voor meer nieuws