Aziatische riviercruisespecialist Pandaw stopt activiteiten

Pandaw, een befaamde uitbater van traditionele riviercruiseschepen in Azië, stopt haar activiteiten. Het bedrijf baatte een vloot van 17 schepen uit in Vietnam, Cambodja, Laos, India en Myanmar en wordt ook bij ons door een aantal touroperators aangeboden. De maatschappij schrijft de beslissing toe aan de aanhoudende impact van Covid-19 op internationale vakantiereizen, de sluiting van haar bestemmingen in Vietnam, Cambodja, Laos en India, en de kritieke politieke situatie in Myanmar. Het bedrijf zegt geen andere keuze te hebben dan haar cruiseactiviteiten te stoppen vanwege het gebrek aan financiële liquiditeit en het niet vinden van aanvullende financiering in de nasleep van de Covid 19-crisis.

“Hoewel voorwaartse boekingen voor een herstart in 2022 sterk bleven, met grote steun van de altijd loyale Pandaw-gemeenschap, heeft het bedrijf niet de financiering om de lay-upactiviteiten van zijn zeventien schepen nog een jaar voort te zetten en vervolgens een essentiële renovatie te ondergaan om zich voor te bereiden op hernieuwde operaties, waarvan de timing hoogst onzeker is.”

Het bedrijf heeft het afgelopen jaar onvermoeibaar gewerkt om nieuwe investeerders of andere vormen van financiering te vinden om het bedrijf voort te zetten, maar zonder succes. Pandaw-oprichter Paul Strachan: “Dit is een heel verdrietig moment voor mij, mijn familie, onze bemanningen en klanten. Het markeert het einde van een tijdperk voor ons allemaal na vijfentwintig jaar echt avontuur. Het spijt ons oprecht onze vaste passagiers te moeten teleurstellen die zo uitkeken naar het maken van een reis na het opheffen van de reisbeperkingen. We zijn ook diepbedroefd voor onze meer dan driehonderd bemanningsleden en walpersoneel die Pandaw hebben bijgestaan ​​en hoopten volgend jaar weer aan de slag te gaan.”

Pandaw werd opgericht in 1995. De rederij was een pionier op het gebied van rivierexpedities in Vietnam, Cambodja, Laos, Myanmar en India met zijn iconische boetiekschepen. Tot de impact van Covid had Pandaw de steun van een trouwe aanhang van reizigers, een hoge bezettingsgraad en jaar op jaar groeiende inkomsten, met positieve financiële resultaten. 

© foto Pandaw

Klik hier voor meer nieuws