Muntceremonie Costa Toscana

Op de Meyer Turku-werf in Finland vond de muntceremonie plaats voor de Costa Toscana. Dat gebeurde in aanwezigheid van de officieren van het nieuwe schip en de directies van de rederij en de scheepswerf. Het was dan ook de kapitein die de munten in het schip laste. De plechtigheid volgde op de succesvolle testvaarten van het vaartuig. Het zusterschip van de Costa Smeralda wordt in december opgeleverd en zal vanaf 5 maart in de Westelijke Middellandse Zee varen tussen Marseille, Barcelona, Valencia, Palermo en Rome.

De Costa Toscana is het derde schip van de Costa Group dat wordt aangedreven door vloeibaar aardgas. Het volgt op de Costa Smeralda en de AIDAnova. Samen met de AIDAcosma beschikt de groep straks over vier cruiseschepen die LNG als hun belangrijkste brandstof gebruiken.

Volgens Costa-president Mario Zanetti bevestigt de rederij met haar investeringen in LNG haar engagement om te evolueren naar een steeds duurzamer cruisemodel. “Tegelijk zal Costa Toscana, dank zij haar uitstekende en innovatieve diensten, in staat zijn om nieuwe cruisegasten aan te trekken. Dit zal helpen onze aanwezigheid in de Middellandse Zee en ons geleidelijk herstelplan te consolideren.”

Costa Toscana wil een eerbetoon zijn aan deze Italiaanse regio. De inrichting van het schip gebeurde onder leiding van de hospitality designer Adam D. Tihany. Net als op de Costa Smeralda zijn alle meubelen, verlichtingselementen, stoffen en accessoires ‘Made in Italy’. Bij het interieur waren 15 partners betrokken die model staan voor de Italiaanse uitmuntendheid. 

© foto Costa Cruises

Klik hier voor meer nieuws