Ponant organiseerde internationale pool-reddingsoefening

Ponant heeft meer details vrijgegeven over de onlangs gehouden internationale pool-reddingsoefening. In de aanloop tot de hervatting van haar poolactiviteiten en de ingebruikneming van haar hoogpolaire exploratieschip, organiseerde de Franse rederij tijdens een proefvaart met Le Commandant Charcot ’s werelds eerste internationale reddingsoefening in een afgelegen poolgebied.

Het eenmalige scenario op het terrein werd live gecoördineerd tussen Rusland, Groenland, IJsland, Canada, de Verenigde Staten en Noorwegen, evenals de Ponant-teams aan boord en in het hoofdkantoor in Marseille. De oefening vond plaats over een periode van 24 uur op het ijs, waarbij de 67 deelnemers onder meer een pooloverlevingskamp moesten opzetten. Amerikaanse en Canadese kustwachten en Noorse Arctische reddingsexperts woonden de oefening bij als waarnemers.

De doelstellingen van de fictieve reddingsoefening waren het optimaliseren van de coördinatie tussen de internationale reddingscentra in de regio en het uitvoeren van medisch onderzoek en gedragsstudies bij deelnemers om de impact van lange tijd op het ijs te begrijpen. De conclusies worden gedeeld met experts op het gebied van poolomgevingen en zullen de expeditiecruise-industrie en reddingscentra over de hele wereld helpen om niet alleen nieuwe veiligheidsstrategieën te bedenken, maar ook om hun kennis over de gevolgen van een dergelijke crisissituatie te vergroten.

Voor Ponant was de oefening ook een ideale gelegenheid om alle reddings- en veiligheidsuitrusting te testen, met name de Ice Cube, de groepsoverlevingskit, de drijvende poolschuilplaatsen en de overlevingspakken. Ze zijn door het bedrijf helemaal opnieuw ontwikkeld en ontworpen en overtreffen momenteel de bestaande veiligheidscriteria die zijn vastgesteld door zowel de toeristenindustrie als het leger.

© foto’s Studio Ponant – Nathalie Michel – Olivier Blaud

Klik hier voor meer nieuws