Oceanwide Expeditions opereert vanaf eind november in Antarctica

Na de lange lockdown gaat Oceanwide Expeditions terug naar Antarctica. “De grenzen van Argentinië gaan op 1 november open. Het is de eerste keer dat we onze expeditiecruises in de zuidelijke poolgebieden kunnen hervatten sinds het uitbreken van de pandemie,” zegt het Nederlandse bedrijf in een communiqué. Oceanwide Expeditions vaart deze winter met twee van haar vier schepen in Antarctica. Plancius (116 passagiers) en Hondius (174 passagiers) beginnen respectievelijk op 23 en 26 november aan hun Antarctisch seizoen 2021-2022. De Plancius is trouwens vanuit Vlissingen al op weg naar de Zuidpool.

Door de vele maanden inactiviteit hebben beide schepen een onderhoud en uitgebreide proefvaarten ondergaan. Op die manier wil Oceanwide Expeditions zich ervan verzekeren dat de uitrusting, de snelheid, de manoeuvreerbaarheid en andere vitale factoren van de schepen het varen in deze poolwateren aankunnen.

“Het belangrijkste is dat we meerdere veiligheidsverbeteringen hebben aangebracht aan onze schepen en het sanitaire protocol om onze gasten gezond te houden tijdens hun reizen. Dit zijn onder andere UV-luchtfiltratie-units in onze HVAC-systemen, thermische camera’s in de gemeenschappelijke ruimten van de schepen voor continue temperatuurscreening en quarantainecabines met onafhankelijke ventilatiesystemen. Deze upgrades worden verder ondersteund door een aanzienlijk verbeterd veiligheidsprotocol.”

De schepen van Oceanwide Expeditions bezoeken deze winter Antarctica, de Falklands en South Georgia. De eerste afvaart van beide schepen staat in het teken van de totale zonsverduistering in het gebied op 4 december aanstaande. Hondius en Plancius blijven tot april 2022 in de wateren rond de Zuidpool. Klik hier voor het volledige programma.

© foto Oceanwide Expeditions – Rolf Stange

Klik hier voor meer nieuws