MSC en Costa wijzigen inscheephavens in de Caraïben

Door de beslissing van Martinique en Guadeloupe om voorlopig geen cruiseschepen toe te laten ten gevolge van de Covid-pandemie en lage vaccinatiegraad in de Franse Antillen, zien MSC Cruises en Costa Cruises zich deze winter verplicht hun vaarroutes en inscheephavens in de Caraïben aan te passen.

MSC Cruises verhuist voor het Caraïbische seizoen 2021-2022 naar St. Maarten en Barbados. De rederij biedt met de MSC Seaview vanaf 5 december twee verschillende weekcruises aan door de Zuidelijke Caraïben. Die kunnen worden gecombineerd tot een langere cruise met inschepingsmogelijkheid in Philipsburg op St. Maarten en Bridgetown op Barbados. De ene week varen de schepen verder naar St Lucia, Grenada en St. Kitts. De daaropvolgende week staan Dominica, Antigua en Tortola op het programma.

In een mededeling dankt CEO Gianni Onorato de luchtvaartmaatschappijen die hun chartervluchten hebben aangepast aan deze nieuwe vaarschema’s van de MSC Seaview. Daarnaast vaart MSC Cruises nog door de Caraïben met de MSC Meraviglia, MSC Divina en het vlaggenschip MSC Seashore die vanuit Florida vertrekken. Gasten moeten volledig gevaccineerd zijn of een negatieve PCR-test kunnen voorleggen, afgenomen uiterlijk 72 uur voor de inscheping.

Costa Cruises herpositioneert deze winter haar activiteiten in de Dominicaanse Republiek met dezelfde inscheepdata. De Costa Deliziosa biedt weekcruises met inscheepmogelijkheden in Santo Domingo en La Romana. Het schip bezoekt naargelang het vaarschema verder Aruba, Curaçao, Bonaire, het particuliere eiland Catalina, St. Lucia, Barbados, St. Maarten, St Vincent en de Britse Maagdeneilanden. Costa Cruises biedt vanuit Parijs chartervluchten aan.

© foto’s MSC Cruises en Costa Cruises

Klik hier voor meer nieuws