Eerste seizoen Crystal Endeavor in Antarctica

Crystal Endeavor begint later deze maand aan haar inaugurele Antarctische seizoen. Crystal Expedition Cruises stelt er acht reizen naar Antarctica, de Weddellzee, de Falklandeilanden en Zuid-Georgië voor tussen 18 november 2021 en 1 maart 2022, variërend van 11 tot 19 nachten. Alle cruises omvatten retourvluchten tussen Miami en Ushuaia in Argentinië, evenals hotelovernachtingen in beide steden. De laatste reis van het seizoen eindigt op 20 maart 2022 in Kaapstad, Zuid-Afrika.

Het in Duitsland gebouwde expeditieyacht is special ontworpen voor superieure bediening, veiligheid en prestaties in poolomstandigheden. Het schip is uitgerust met 18 Zodiacs, 14 zeekajaks en een mini-onderzeeër voor twee personen (plus piloot). Gasten mogen zich verwachten aan indrukwekkende ijslandschappen en dichtbij-ontmoetingen met onder meer pinguïns, zeehonden, walvissen en zeevogels die maar weinig mensen ooit hebben gezien.

De verkenningsapparatuur aan boord van het schip omvat onder meer een remote operated vehicle (ROV) om de zee te bekijken op een diepte van 300 meter en een langeafstandscamera op de mast die kan inzoomen om dieren in het wild en landschappen op een afstand van anderhalve km te bekijken. Met het schip vaart een uitgebreid expeditieteam mee, bestaande uit wetenschappers, natuuronderzoekers, gastsprekers en gidsen. Voor het eerste winterseizoen in Antarctica wordt deze ploeg nog versterkt met leden van de mariene natuurbeschermingsorganisaties ORCA en de California Ocean Alliance (COA).

Met haar Polar Class 6 (PC6) classificatie kan het vaartuig in Arctische en Antarctische gebieden varen. “Gemoedsrust is de grootste luxe, vooral wanneer je naar de verste uithoeken van de wereld reist en Crystal Endeavor’s soepele, krachtige en behendige vaargedrag zal dit leveren in onvoorspelbare weersomstandigheden of afgelegen bestemmingen”, zegt Jack Anderson, president van Crystal. “Op dezelfde manier zorgt het aanbieden van een gecharterde non-stop vlucht vanuit de Verenigde Staten naar de inschepingshaven in Ushuaia voor een zorgeloze en moeiteloze vakantie-ervaring met de zekerheid dat alle logistiek en details vakkundig zijn afgehandeld en geregeld. Het feit dat alle gasten die qua leeftijd hiervoor in aanmerking komen, aan boord van onze chartervluchten volledig zijn gevaccineerd, zorgt voor extra gemoedsrust.”

© foto’s Crystal Cruises

Klik hier voor meer nieuws