Celebrity Apex gedoopt in Fort Lauderdale

In Fort Lauderdale vond de feestelijke naamgevingsceremonie van Celebrity Apex plaats. De doop was oorspronkelijk gepland in het voorjaar 2020 in Southampton, maar de coronapandemie gooide toen roet in het eten. Het tweede schip van de Edge Series van Celebrity Cruises kon uiteindelijk pas deze zomer in Griekenland haar eerste klanten ontvangen. Eind oktober stak het de Atlantische Oceaan over naar Florida waar Celebrity Apex met een vertraging van 581 dagen uiteindelijk officieel werd gedoopt.

Meter van het vaartuig is Reshma Saujani, een Amerikaanse politica en juriste, auteur van de bestseller ‘Brave, Not Perfect’ en stichter van de vzw Girls Who Code. Deze organisatie wil met haar alumni van universiteitsstudenten tegen 2027 de genderkloof in nieuwe banen in de informatica dichten. In 2019 werd Girls Who Code nog uitgeroepen tot de nummer 1 non-profit onderneming op de lijst van meest innovatieve bedrijven van het zakenmagazine Fast Company.

“Het is zowel opwindend als nederig om te dienen als de meter van Celebrity Apex”, zei Saujani. “Net als de missie van Girls Who Code, die is gericht op het dichten van de genderkloof in technologie, loopt Celebrity voorop om een meer diverse toekomst in de cruise-industrie te creëren.” Ter ere van Saujani’s werk biedt Celebrity Cruises aan boord leuke, interactieve programmeeractiviteiten aan als onderdeel van het Camp at Sea-programma en als aanloop tot het Girls Who Code-curriculum.

Celebrity Cruises selecteert voor de Edge Series doopmeters die baanbrekend zijn in hun respectievelijke velden over de hele wereld. Meter van de Celebrity Edge was in november 2018 Malala Yousafzai, Nobelprijswinnares voor de Vrede, bekend om haar pleidooi voor educatieve kansen voor meisjes. Ook aan boord van de schepen besteedt Celebrity Cruises heel wat aandacht aan de gendergelijkheid en wil ze vrouwen motiveren tot een loopbaan in de maritieme sector.

Celebrity Apex vaart de hele winter vanuit Port Everglades (Fort Lauderdale) naar de Oostelijke en Westelijke Caraïben met tussenstops in onder meer Puerto Rico, St. Thomas, Belize en de Kaaimaneilanden. In het voorjaar 2022 keert het schip terug naar Europa en heeft volgende zomer Amsterdam als uitvalsbasis. Bekijk hier beelden van het schip.

© foto Celebrity Cruises

Klik hier voor meer nieuws