Lindblad Expeditions koopt Crystal Esprit

Lindblad Expeditions is de nieuwe eigenaar van de Crystal Esprit. Crystal Cruises maakte begin september bekend dat ze haar yacht had verkocht en het uit de vloot werd gehaald. In een mededeling zei de rederij dat ze haar activiteiten na de coronapandemie had geëvalueerd en het concept van één enkel klein yacht niet paste in de toekomstplannen van de rederij. De identiteit van de nieuwe eigenaar werd toen niet vrijgegeven.

Lindblad Expeditions heeft tijdens de bekendmaking van haar kwartaalcijfers aangekondigd dat zij het yacht had gekocht. De rederij zal de voormalige Crystal Esprit inzetten in de Galapagaos. In de eilandengroep zal het vanaf volgend jaar de kleinere National Geographic Islander vervangen.

Crystal Esprit kwam in 1992 in de vaart als charterproduct voor Genting Hong Kong en Star Cruises. In december 2015 verhuisde het schip na een grondige renovatie naar Crystal Cruises. Het yacht biedt plaats aan 62 gasten en 93 bemanningsleden. Het beschikte met onder meer een miniduikboot over alle voorzieningen voor een luxevakantie.

© foto Crystal Cruises

Klik hier voor meer nieuws