Royal Caribbean kondigt eerste uitstootvrije schip aan tegen 2035

De Royal Caribbean Group heeft haar milieudoelstellingen voor de volgende decennia gepubliceerd in de Destination Net Zero-strategie. Tegen 2035 wil de rederij schepen op de markt brengen die volledig uitstootvrij zijn. Tegen 2050 zal de vloot een nuluitstoot op het vlak van CO2 bereiken.

“Decennia geleden hebben we een koers uitgestippeld om duurzaamheid te bevorderen. Onze visie is nu om de komende twee decennia koolstofvrij cruisen te realiseren,” zegt voorzitter en CEO Richard Fain. “Vandaag kondigen we de belangrijkste bestemming in de geschiedenis van ons bedrijf aan – Destination Net Zero – een ambitieuze strategie om de uitstoot te verminderen, onze oceanen te beschermen en de levensvatbaarheid te waarborgen van de honderden bestemmingen waar onze gasten en bemanningsleden veel om geven.”

Om deze milieudoelstellingen te halen, kondigt de Royal Caribbean Group een vierledige benadering met een modernisering van de vloot en de introductie van 13 nieuwe, energiezuinige en alternatieve brandstofschepen, waaronder het onlangs aangekondigde Project Evolution voor Silversea Cruises dat de uitlaatemissies in de haven elimineert. De cruisegroep wil blijvend investeren in programma’s voor een grote energie-efficiëntie van de vloot, inclusief energiebesparende technologieën, verbeterde datasystemen en digitalisering. Ook de ontwikkeling van alternatieve brandstoffen en stroomoplossingen zijn van cruciaal belang, samen met een geoptimaliseerde inzet en integratie van strategische toeleveringsketens aan wal.

Positieve verwachtingen in 2022

Naar aanleiding van de bekendmaking van de kwartaalcijfers deelde de Royal Caribbean Group mee dat sinds de heropstart al meer dan 500.000 passagiers hebben meegevaren. Daarbij werden amper 150 Covid-gevallen vastgesteld. Op dit ogenblik zijn al 41 van de 60 schepen opnieuw in de vaart. Tegen eind dit jaar zullen er dat 50 zijn. Royal Caribbean verwacht tegen de lente van 2022 haar volledige vloot weer operationeel te hebben. Elke maand stijgt ook de bezettingsgraad van de schepen. Uit Florida vertrekken nu reeds schepen die voor 85 procent zijn gevuld. Opvallend is daarbij het aantal nieuwe cruisers en een tevredenheidsscore die nog nooit zo hoog lag. Tegen eind 2021 verwacht de cruisegroep 1 miljoen passagiers te hebben verwelkomd.

Het concern ziet de toekomst positief tegemoet en verwacht voor het jaar 2022 opnieuw winstgevend te zijn. Eind dit jaar neemt de Royal Caribbean Group de Silver Dawn voor Silversea Cruises in de vaart. Volgend jaar breidt de vloot uit met Wonder of the Seas van Royal Caribbean International en Celebrity Beyond bij Celebrity Cruises. De drie nieuwste eenheden varen tijdens het zomerseizoen 2022 in Europa. 

© foto Royal Caribbean Group

Klik hier voor meer nieuws