MSC Bellissima start winterseizoen in Saoedi-Arabië

MSC Bellissima is in het weekend vanuit Jeddah in Saoedi-Arabië begonnen aan haar winterseizoen op de Rode Zee. In het aangepaste vaarschema van zeven nachten doet het cruiseschip de Saoedi-Arabische havens King Abdullah Economic City (KAEC) en Yanbu Al Bahr aan en vaart vervolgens naar Aqaba in Jordanië vooraleer het terugkeert naar Jeddah. Langs deze route kunnen gasten genieten van een ongeëvenaarde ontdekkingsreis, traditie en cultuur gecombineerd met zon, strand en ontspanning.

In het nieuwe programma vervalt Safara in Egypte. Volgens MSC Cruises beschouwen veel landen Egypte momenteel als een bestemming met een hoog risico vanwege de coronapandemie en moeten de passagiers bij hun terugkeer verplicht in quarantaine. Daarnaast heeft de rederij beslist de route te wijzigen, het programma verder te verrijken en de gasten toe te laten zoveel mogelijk van Saoedi-Arabië te ontdekken.

MSC Bellissima maakt nu een overnachting in Yanbu, zodat gasten AlUla kunnen bezoeken, beschreven als ‘The World’s Masterpiece’. AlUla is een van de oudste steden op het Arabische schiereiland en de uitvalsbasis voor Hegra, een UNESCO-werelderfgoed. Voor wie op zoek is naar zon, zand en zee zijn er mogelijkheden voor een bezoek aan een afgelegen eiland, snorkelen bij het koraalrif of een authentieke Saoedische ervaring in een Arabisch woestijnkamp. KAEC is ook toegevoegd aan het reisschema om de passagiers de kans te geven te genieten van een sightseeingtour door de heilige stad Medina, bekend als ‘de verlichte stad’ vanwege haar centrale rol in het leven van de profeet Mohammed. Ook kunnen gasten in KAEC genieten van een volledige dag aan een ongerept strand en profiteren van de winterzon en het warme turquoise water.

Een ander hoogtepunt is Aqaba in Jordanië. Vanuit deze transithaven kunnen de gasten de Unesco-werelderfgoedsite Petra bezoeken in het midden van de Jordaanse woestijn. De stad werd meer dan 2.000 jaar geleden door Nabatese Arabieren uit de massieve rots gehouwen. Voor degenen die geïntrigeerd zijn door de romantiek van de Arabische woestijn, staat het tijdloze en prachtige Wadi Rum-gebied op het programma. Het gebied is al bewoond sinds de prehistorie. Gasten kunnen het ontdekken in een 4WD-voertuig en de dag eindigen met Arabische thee in een traditionele bedoeïenentent.

MSC Cruises biedt haar winterafvaarten vanuit Saoedi-Arabië onder meer aan in een fly & cruise-pakket naar Jeddah. De vluchten gebeuren in samenwerking met Saudia, de nationale luchtvaartmaatschappij van Saoedi-Arabië. Het schip vertrekt op zaterdagavond om 23 uur. Saudia heeft haar vluchtschema aangepast met vrijdagnachtvluchten vanuit onder meer Parijs en Frankfurt. De vluchten arriveren op zaterdagmorgen zodat de gasten nog kunnen genieten van Jeddah. De tweede grootste stad van Saoedi-Arabië biedt een perfecte mix van moderniteit en geschiedenis met onder meer de door Unesco erkende oude wijk Al Balad. Ook de retourvluchten op zaterdagmorgen sluiten perfect aan bij het programma van de MSC Bellissima.

© foto Visit Saudi

Klik hier voor meer nieuws