Silversea neemt tiende schip Silver Dawn in ontvangst

De Fincantieri-werf in het Italiaanse Ancona heeft de Silver Dawn opgeleverd. De rederij noemt het tiende schip een bewijs van de kracht en veerkracht van de wereldwijde cruise-industrie en het derde schip dat zich sinds 2020 bij de Silversea-vloot voegt. Lof is er ook voor de Italiaanse scheepswerf die er niettegenstaande de Covid-pandemie in slaagde het schip op tijd af te leveren.

CEO Roberto Martinoli: “Met de prachtige Silver Dawn als tiende schip in onze vloot, hebben we een enorme mijlpaal bereikt in de missie om onze gasten in luxe de wereld rond te brengen.” Silver Dawn is na de Silver Muse en Silver Moon het derde en laatste schip van deze scheepsklasse. Het vaartuig biedt plaats aan 596 gasten, verdeeld over 298 suites met uitzicht op zee. 96 procent van de accommodatie beschikt over een eigen balkon.

Silver Dawn heeft een bemanning-tot-gastverhouding van 1 op 1,45. Het schip bouwt verder op de innovaties van haar zusterschepen. Na het culinaire Sea and Land Taste-programma (S.A.L.T.) op de Silver Moon is de grote nieuwigheid op de Silver Dawn het baanbrekende wellnessprogramma Otium. De bedoeling is de gasten de ultieme ontspannen verwennerij te bieden en een full-service ervaring te creëren die de traditionele behandelingskamer overstijgt en de beleving doortrekt naar de suite, de slaapkamer, het bad en het balkon. De rederij noemt het resultaat een verheffing van Silversea’s unieke kijk op luxe.

Silver Dawn steekt straks de Atlantische Oceaan over richting Florida, maar komt voorlopig nog niet in de vaart. Dat gebeurt pas in het voorjaar van 2022. Op 18 maart vertrekt het schip opnieuw vanuit Fort Lauderdale richting Lissabon. Silver Dawn vaart tijdens het zomerseizoen 2022 in de Middellandse Zee met afvaarten vanuit Lissabon, Barcelona, Civitavecchia (Rome), Venetië en Bari. Tijdens het winterseizoen 2022-2023 doorkruist het vlaggenschip van de maatschappij de Caraïben.

© foto Silversea Cruises

Klik hier voor meer nieuws