Ponant trekt Antarctica-seizoen op gang

Na een onderbreking van meer dan anderhalf jaar arriveren de eerste cruiseschepen in Antarctica. Le Commandant Charcot van Ponant startte intussen haar inaugurele seizoen naar het witte continent. “We waren allemaal erg emotioneel toen we de eerste gasten verwelkomden. Een moment dat het hoogtepunt markeert van zes jaar hard werken en de hervatting van de activiteiten van het bedrijf op Antarctica. Varen met Le Commandant Charcot opent geheel nieuwe horizonten,” zegt kapitein Patrick Marchesseau. “Onze gasten hadden zelfs het geluk om keizerspinguïns te observeren vanaf de eerste dagen van onze cruise, een uiterst zeldzame ontmoeting.”

In totaal staan ​van november 2021 tot maart 2022 bij Ponant 14 verschillende routes en 33 afvaarten op het programma. Naast het hoogpolaire verkenningsschip, varen ook Le Lyrial, L’Austral, Le Boréal en Le Soléal, de vier zusterschepen van het bedrijf, deze winter in Antarctica. Intussen heeft Ponant het winterseizoen 2022/2023 al geopend. Volgende winter staan 34 afvaarten en 13 verschillende verkenningsroutes gepland. Deze reizen bieden totaal nieuwe routes in het kielzog van de grote ontdekkingsreizigers en mogelijkheden om buitengewone, geheimzinnige dieren in het wild te observeren: bultruggen, ezelspinguïns, koningspinguïns, adeliepinguïns, kinbandpinguïns, zeeluipaarden, krabbeneters, Weddell-zeehonden en zeevogels in overvloed.

De gasten kunnen onder meer deelnemen aan Zodiac-landingen, kajakken op zee onder toezicht van door de staat gekwalificeerde gidsen, uitstapjes met een hovercraft, activiteiten in poolwateren en wandelingen te voet of met sneeuwschoenen. Ze kunnen daarnaast lezingen en workshops over burgerwetenschap bijwonen. Die zijn bedoeld om het bewustzijn te vergroten en de gasten te inspireren om deze kwetsbare omgevingen te beschermen. 

© foto Studio Ponant – Laurence Fischer

Klik hier voor meer nieuws