Ponant introduceert lanceringscampagne Le Commandant Charcot

Het Franse cruisebedrijf Ponant lanceert deze week wereldwijd de campagne ‘The North Pole, The South Pole, and You’ (de Noordpool, de Zuidpool en Jij) om haar nieuwe hybride-elektrische poolexploratieschip aangedreven door vloeibaar aardgas te introduceren. Reizen aan boord van Le Commandant Charcot is een uitnodiging om te ontwaken in een wereld van sensaties, kennis en respect voor de natuur die ons omringt. Bekijk de video en klik hier voor foto’s van Le Commandant Charcot.

 “Het hypnotiserende blauwe palet, de sneeuwstorm, de enorme sensatie als we op de geografische Noordpool staan. Een hart dat klopt in het aangezicht van deze ruige landen, alleen bereikt door zeldzame ontdekkingsreizigers. Op weg naar het noorden, op de grens van extreme landen of naar het zuiden, in het hart van het legendarische witte continent, is een cruise op Le Commandant Charcot een avontuur, een expeditie, een polaire odyssee en een zelfontdekking die slechts een beperkt aantal mensen tijdens hun leven zullen ervaren. Het naderen van de polen lijkt op het naderen van de ruimte. Het helpt ons beseffen hoe klein we zijn als mensen. Le Commandant Charcot is een ervaring waarbij de magie de reiziger transformeert.” Dit is de boodschap die Ponant met deze advertentie wil overbrengen.

Jean-Baptiste Charcot formuleerde het zelf als volgt: “Vanwaar komt deze vreemde, krachtige en blijvende aantrekkingskracht op de poolgebieden, zodat men na zijn terugkeer de mentale en fysieke vermoeidheid als gevolg van de expeditie vergeet en alleen droomt van een terugkeer? Ik ben nu van mening dat deze regio’s een soort eerbiedige stempel op een persoon drukken. Elke man die deze plaats bereikt, voelt zijn geest stijgen. ”

De campagne wil de pure pracht van de landschappen overbrengen, aanzetten tot het verzamelen van kennis aan boord van Le Commandant Charcot, hulde brengen aan de wetenschap en gasten door een beter begrip inspireren om ons milieu te beschermen. De voice-over door acteur en komiek Nathan Wilcocks lijkt afkomstig van heel ver, uit de ruimte of van een onderzoeksstation op Antarctica. Ze herinnert ons aan onze plaats in het universum, met een bepaalde emotie die wordt getint door het belang van de boodschap.

De campagne wordt ondersteund door een volledig digitaal communicatieplan dat de meeslepende ervaring van videoformaat promoot via sociale netwerken. Ze maakt deel uit van een 360°-plan voor Le Commandant Charcot met een website, Instagram en Facebook-accounts. Meer info op http://www.le-commandant-charcot.com/en #LeCommandantCharcot en #BeyondExploration. 

© foto Ponant

Klik hier voor meer nieuws