Eerste staal voor Celebrity Ascent

Chantiers de l’Atlantique in Saint-Nazaire heeft het eerste staal gesneden voor Celebrity Ascent, het vierde schip van de Celebrity Edge Series. Het nieuwe schip van Celebrity Cruises zal begin 2023 haar debuut maken. Richard Fain, CEO van de Royal Caribbean Group, de moedermaatschappij van Celebrity Cruises: “De naam van dit nieuwe schip is heel toepasselijk nu de sector heropstart. Celebrity Ascent zal de industrie naar nieuwe hoogtes brengen en grenzen verleggen van wat vakantiegangers op een schip kunnen beleven.”

Celebrity Ascent volgt op Celebrity Edge, het eerste schip dat na de Covid-pandemie weer vertrok uit een Amerikaanse haven en Celebrity Apex die afgelopen zomer in Griekenland in de vaart kwam en begin deze maand in Fort Lauderdale werd gedoopt. Eind april 2022 doet Celebrity Beyond haar intrede. Het derde schip in de reeks vaart volgende zomer in Europa.

Laurent Castaing, general manager van Chantiers de l’Atlantique, noemde de start van de bouw van Celebrity Ascent een nieuwe mijlpaal in het lange succesverhaal van de werf met Celebrity Cruises en de Royal Caribbean Group, “Celebrity Cruises is op vele vlakken een voorloper in de cruise-industrie. Het is voor ons een voorrecht om met hen samen te werken en Celebrity Ascent tot leven te brengen.”

Details over het vierde schip van de Edge Series wil Lisa Lutoff-Perlo, de CEO van Celebrity Cruises nog niet meedelen. “Ik zou willen dat ik kon delen wat we voor dit schip in petto hebben, maar op dit ogenblik kan ik enkel vertellen dat onze ‘Ascent’ in alle opzichten een zusterschip van Celebrity Beyond wordt en nog een aantal nieuwigheden zal bevatten.” Intussen staat ook al vast dat er een vijfde schip in de reeks komt. De lancering van dat vaartuig is voorzien voor 2025.

© foto Celebrity Cruises

Klik hier voor meer nieuws