Ponant schort bouw nieuwe schepen Paul Gauguin op

Ponant zet de plannen voor de bouw van twee nieuwe schepen voor Paul Gauguin Cruises voor onbepaalde tijd ‘on hold’. Het bericht hing al een tijdje in de lucht en is nu bevestigd door Hervé Bellaïche, Volgens Ponant’s adjunct directeur-generaal sales & marketing wil de rederij zich vandaag volop focussen op het veelbelovende succes van haar hoogpolaire verkenningsschip Le Commandant Charcot en andere eenheden die recent in de vaart kwamen, waaronder Le Bellot en Le Jacques Cartier, de jongste schepen van de Explorers-klasse.

Eind 2019 sloot Ponant met de Fincantieri Group een principeovereenkomst voor de bouw van twee nieuwe schepen voor haar dochtermaatschappij Paul Gauguin Cruises in Frans-Polynesië. De schepen zouden plaats bieden aan 230 passagiers en een verdere evolutie zijn van de Explorers-reeks. Ze zouden uitgerust worden met de nieuwste technieken op het vlak van duurzaamheid en milieu. Het inkomensverlies door de coronapandemie en de aanhoudende onzekerheid over de toekomst nopen de rederij om dit project tijdelijk in de koelkast te stoppen.

In de Stille Zuidzee legt Ponant zich voorlopig toe op de Paul Gauguin en andere schepen van de groep die in die regio varen. De Paul Gauguin werd trouwens eerder dit jaar volledig vernieuwd door het Franse architectenbureau Jean-Philippe Nuel die onder meer instond voor de aankleding van de Explorers en bepaalde ruimtes op Le Commandant Charcot. De Paul Gauguin blijft voorlopig haar vertrouwde routes verzorgen in Tahiti, de Society Islands, Cook Islands, Tuamotus en de Markiezen. Daarnaast bezoekt het schip begin 2023 Fiji en Bali. De Paul Gauguin biedt plaats aan 330 gasten die worden bediend door 209 bemanningsleden. Eerder deze maand verscheen de brochure 2022-2023 die voortaan volledig in lijn ligt met de andere brochures van Ponant. 

© foto Paul Gauguin Cruises

Klik hier voor meer nieuws