MSC Seashore gedoopt, MSC Seascape te water gelaten

Filmdiva Sophia Loren heeft donderdagavond op Ocean Cay MSC Marine Reserve in de Bahama’s de MSC Seashore gedoopt. Het is de eerste keer dat een schip wordt gedoopt op een particulier eiland van een cruiserederij. MSC Seashore heeft Miami als thuisbasis en vertrekt vanuit Florida wekelijks naar de Caraïben. Deze winter vaart MSC Cruises al met drie schepen in het Caraïbisch gebied. Volgende winter komt daar nog de MSC Seascape bij. Om deze schepen te kunnen ontvangen bouwt de rederij een nieuwe terminal in PortMiami. Die wordt volgens Executive Chairman Pierfrancesco Vago mogelijks de grootste cruiseterminal in de wereld. Ze zal tot 36.000 passagiers per dag kunnen behandelen. Volgende week vindt de eerste spadesteek plaats voor dit gebouw.

Pierfrancesco Vago: “MSC Cruises is de nummer één in Europa, Azië, Zuid-Amerika, Zuid-Afrika, de Rode Zee en de Verenigde Arabische Emiraten. Dank zij de steun van de reisagenten-partners worden we straks ook de belangrijkste speler op de eerste cruisemarkt in de wereld: Noord-Amerika.”

De plechtigheid bracht niet alleen hulde aan het eerste Seaside EVO-schip van de maatschappij, maar bracht ook Ocean Cay onder de aandacht. Volgens Executive Chairman Pierfrancesco Vago toont de maatschappij met dit eiland dat ze een meer milieuvriendelijke en duurzame koers wil varen om onze blauwe planeet te redden. In dit licht gaven Vago en de eerste minister van de Bahama’s donderdag op Ocean Cay het startschot voor de bouw van MSC Cruises’ Marine Conservation Center. Door de milieu-inspanningen trekt Ocean Cay nu al vogels, vissen en zeeschildpadden aan die eerder niet (meer) op het eiland te vinden waren. Onder de auspiciën van de MSC Foundation zal de rederij meewerken aan het project ‘Super Coral’ dat tot doel heeft om de koraalriffen rond de Bahama’s in eer te herstellen.

Tewaterlating

Op de Fincantieri-werf in Italië vond intussen de tewaterlating plaats van de MSC Seascape. Het zusterschip van de MSC Seashore komt in november 2022 in de vaart en zal plaats bieden aan maximaal 5.877 gasten, verdeeld over 2.270 kajuiten. Passagiers kunnen er onder meer genieten van 11 eetgelegenheden, 19 bars en lounges en een 540 meter lange buitenpromenade. De MSC Yacht Club, het suitegedeelte van het schip, zal 3.000 m² beslaan en moet het grootste en meest luxueuze van alle MSC-schepen worden.

Bovendien vertegenwoordigt MSC Seascape volgens Vago de drive van MSC Cruises om vooruitgang te boeken met haar langetermijnvisie om cruises met een nul-impact te bereiken. Het schip wordt uitgerust met enkele van de nieuwste milieutechnologieën en -oplossingen, waaronder geavanceerde emissiereductie- en afvalwaterbehandelingssystemen. Seascape zal ook nieuwe wegen inslaan op het gebied van gastentertainment met onder meer een opwindende RoboCoaster-ervaring.”

En de feestelijkheden gaan maar door, want volgend weekend doopt de rederij in Dubai haar 17de schip MSC Virtuosa. Volgens CEO Gianni Onorato is MSC Cruises de derde grootste cruiserederij in de wereld en verwacht ze tegen 2025 de tweede grootste te worden. Deze verklaring slaat louter op de brand en niet op de groep.

© foto’s MSC Cruises / Fincantieri

Klik hier voor meer nieuws