Ponant lanceert winterseizoen op de Seychellen

Ponant hervat als eerste cruiserederij haar activiteiten in de Seychellen. Door de coronacrisis was deze bestemming in de Indische Oceaan vorige winter gesloten voor het cruisetoerisme. Le Bellot is donderdagavond vanuit Mahe vertrokken op haar eerste cruise van het seizoen. “Na lange maanden wachten zijn we meer dan klaar om onze operaties op de Seychellen te hervatten. Al bijna 20 jaar nemen we gasten mee om dit paradijs op aarde te ontdekken. We zijn blij dat we actief kunnen bijdragen aan de herlancering van het toerisme op de Seychellen”, zegt Hervé Bellaïche, Chief Sales, Marketing and Communications Officer bij Ponant.

Deze eerste expeditiecruise gaat van 18 tot 26 november langs acht emblematische eilanden en vertrekt vanuit Mahé. Tijdens het winterseizoen 2021-2022 krijgt Le Bellot het gezelschap van de zusterschepen Le Bougainville en Le Jacques-Cartier. De archipel van de Seychellen zal in de schijnwerpers staan ​​met vijf routes en 19 cruises van november tot april. De verkoop voor het winterseizoen 2022-2023 is ook geopend, met zes routes en 18 cruises om uit te kiezen.

Ponant stelt diverse vaarschema’s voor die uiteenlopende eilanden bezoeken. Daarbij komen zowel de ‘granieteilanden’ die de ruggengraad van de archipel vormen als de ‘koraaleilanden’ aan bod. Bahalve Mahé en Praslin, de grootste eilanden van de republiek, bezoeken de schepen unieke atollen die gekenmerkt worden door de meest ongerepte, maar ook de meest kwetsbare ecosystemen. Een van deze bestemmingen is het Aldabra Atol waar ruim 120.000 reuzenschildpadden leven.

“Aan boord en aan wal is de veiligheid van onze gasten een absolute prioriteit voor Ponant met een gezondheidsprotocol dat de internationale regelgeving overtreft. Die is gebaseerd op de afbakening aan boord van de schepen van een ‘Anti-Covid’-zone, in feite een afgesloten gezondheidsbubbel op basis van het dubbele beschermingsprincipe. Screening- en decontaminatiemaatregelen bij het instappen worden tijdens de cruise ondersteund door gezondheidsprotocollen en barrièremaatregelen. Voor expeditiecruises heeft Ponant haar protocol verder opgevoerd door te eisen dat iedereen binnen de 72 uur voor het aan boord gaan een negatieve PCR-test laat afnemen en volledig is ingeënt of een natuurlijke immuniteit heeft.

© foto Ponant – Olivier Anrigo

Klik hier voor meer nieuws