Silversea start op 11 december Antarctica Bridge

Silversea Cruises heeft de langverwachte terugkeer van de ultra-luxe expeditiecruises naar Antarctica gelanceerd. Silver Explorer zette koers naar het continent vanuit haar nieuwe vertrekhaven Puerto Williams. Silver Cloud vertrok deze week vanuit Puerto Arenas naar Antarctica. CEO Roberto Martinoli: “We zijn trots en verheugd om in de voorhoede te staan van de comeback op Antarctica. Vergezeld door ons ervaren team van expeditie-experts zullen de gasten niet alleen onder de indruk zijn van de authentieke schoonheid en unieke fauna van het witte continent, maar zullen ze ook genieten van de kenmerkende voorzieningen die van Silversea de leider in luxe expeditiecruises hebben gemaakt.”

Meteen schrijft de rederij ook geschiedenis door rechtstreekse privévluchten in te leggen van Santiago naar Puerto Williams, de meest zuidelijke stad ter wereld. Silversea werkt hiervoor samen met DAP Antarctic Airways die ook de vluchtcomponent levert van de Antarctic Bridge, het nieuwe fly-cruiseprogramma van Silversea dat de snelste en meest directe route naar Antarctica biedt.

Silver Explorer en Silver Cloud presenteren een breed scala aan reisroutes en ontsluiten het witte continent tot maart 2022. Verschillende vaarschema’s richten zich op de adembenemende ongerepte wildernis van het Antarctisch Schiereiland en de Zuidelijke Shetlandeilanden, terwijl andere bezoeken brengen aan Zuid-Georgië en de Falklandeilanden, waar er volop mogelijkheden zijn om getuige te zijn van bruisende pinguïnkolonies en andere verbazingwekkende dieren in het wild.

Silversea huldigt op 11 december 2021 haar fly-cruise-optie Antarctica Bridge in, zodat gasten de Drake Passage kunnen overslaan en comfortabel rechtstreeks naar Antarctica kunnen vliegen om hun cruise te beginnen. Een ander hoogtepunt van het seizoen, een speciale Deep South Expedition-reis, zal 20 dagen lang een pad volgen voorbij de Antarctische Cirkel, in een poging een breedtegraad van 69 graden zuiderbreedte te bereiken. Deze expeditiecruise vangt aan op 27 januari 2022.

Silversea’s derde ijsklasse-schip, Silver Wind, heeft intussen het droogdok op de Remontowa scheepswerf in Gdansk verlaten. Silver Wind breidt het scala aan reisopties voor Silversea’s expedities uit en zal in mei 2022 debuteren als expeditieschip in de Middellandse Zee, voordat het naar Noord-Europa en het Noordpoolgebied vertrekt voor het zomerseizoen.

Gasten van Silversea genieten van het meest inclusieve Antarctica-pakket in ultraluxe cruises met transoceanische retourvluchten in economy class (of gereduceerde business class-vluchten) naar Santiago,  een hotelovernachting vóór de cruise in Santiago, binnenlandse vluchten tussen Santiago en Puerto Williams/Punta Arenas en transfers en bagageafhandeling tussen luchthaven, hotel en schip. Aan boord mogen de gasten zich verwachten aan een all-inclusive cruise met butlerservice, fooien, meerdere restaurants en in-suite dining inclusief kaviaar en premium dranken in de suite en op het hele schip. Een hooggekwalificeerd expeditieteam verrijkt de cruise met lezingen, begeleide Zodiac-excursies, land- en zeetochten. De gasten ontvangen tevens een expeditieuitrusting met parka, rugzak en drinkbus. 

© foto’s Silversea

Klik hier voor meer nieuws