MSC Cruises verplicht volledige Covid-vaccinatie

MSC Cruises verandert het geweer van schouder en voert op al haar schepen en vaargebieden deze winter een verplichte Covid-vaccinatie in. Deze regel geldt voor alle passagiers vanaf de leeftijd van 12 jaar. Alle gasten moeten de verplichte dosissen uiterlijk 14 dagen voor het vertrek van de cruise hebben ontvangen.

Een volledige vaccinatie gold eerder al voor cruises in Noord-Europa, Noord-Amerika/Caraïben en het Midden-Oosten. De regeling wordt nu uitgebreid naar alle regio’s, inclusief de Middellandse Zee. De wijziging geldt in de Middellandse Zee vanaf 4 december aanstaande. Voor jongere kinderen verandert er niks en volstaat een negatieve PCR-test. Daarnaast moeten alle gasten voor de inscheping een negatieve PCR-test kunnen voorleggen, afgenomen uiterlijk 72 uur voor de afvaart van het schip.

Gianni Onorato, CEO MSC Cruises: “Ons gezondheids- en veiligheidsprotocol heeft het voortouw genomen in de sector, niet alleen omdat we de eerste grote cruiserederij waren die haar internationale operaties hervatte, maar ook vanwege de flexibiliteit om zich aan te passen aan de evolutie van de pandemie.

Deze aanpak heeft onze gasten, onze bemanning en de bestemmingen die we met onze schepen bezoeken gerustgesteld. We zagen afgelopen winter met onze afvaarten in de Middellandse Zee dat we zelfs tijdens een nieuwe piek van de pandemie onze gezondheids- en veiligheidsmaatregelen op de juiste manier konden aanpassen en het hoogste niveau van bescherming blijven bieden aan onze gasten en bemanning. Dit is vandaag eens te meer het geval, aangezien sommige landen in Europa een toename van het aantal besmettingen zien.”

Elke geboekte gast die niet op tijd volledig wordt gevaccineerd voor zijn vertrekdatum, kan ervoor kiezen om zijn cruise met MSC uit te stellen naar een latere datum of om een terugbetaling aan te vragen.

© foto CDC

Klik hier voor meer nieuws